AMD'nin Yeni Ekran Kartları, Nvidia'nın Çığır Açan Özelliğini Edinecek

29
3
3
2
0
Uzun zamandır AMD'nin gelecek yıldan itibaren Navi 20 GPU'larında donanım düzeyinde ışın izleme desteği koyacağından şüpheleniyoruz. Ancak, Sony AMD'nin ışın izleme desteği hakkında yeni bilgiler vermiş olabilir.

Sony, Wired ile özel bir röportajda AMD Navi tabanlı PS5 hakkında daha fazla bilgi açıkladı ve içinde Mark Cerny "GPU donanımında ışın izleme hızlandırması var" dedi. Bu nedenle, 2020'de en az bir AMD Navi GPU'nun donanım düzeyinde ışın izlemeyi destekleyeceğini biliyoruz. Büyük soru şu ki, bu durum AMD'nin masaüstü grafik kartlarına nasıl yansıyacak?

AMD Işın İzleme

AMD'nin yeni nesil the Navi 20 grafik kartlarında ışın izleme olacağını zaten duyduk. Eğer gerçekse bu grafik kartları en başta Nvidia ile rekabet edecek. AMD bunu ne yazık ki şu an yapamıyor. Son zamanlarda AMD 'herkes' için bir grafik kartı yapacağını söylemişti. Burada bahsedilen 'herkes', 4K'da Işın İzleme ile Control oynamak isteyenleri de kapsıyor olabilir. 

Birçok kişiye göre AMD'nin ışın izlemeyi destekleyecek bir GPU yapması oldukça düşük bir ihtimal. AMD'nin gelecek yıl -belki de CES 2020'ye kadar- bir dizi üst düzey GPU ile çıkmasını bekleniyor ancak Işın İzleme teknolojisine sahip ekran kartları çıksın ya da çıkmasın, AMD'nin en kısa sürede bir sonraki grafik kartlarındaki bilgileri paylaşacağından eminiz. Herhangi bir açıklama gelmesi durumunda detaylarla birlikte karşınızda olacağız.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/did-sony-just-leak-that-amds-next-graphics-card-will-have-ray-tracing
29
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
29
3
3
2
0