Android 10 Artık Tüm Oyun Konsollarının Kontrol Cihazlarını Destekliyor

17
2
1
1
0
Android Açık Kaynak Projesi'ne, Nintendo Switch Pro kontrol cihazı için Bluetooth desteği eklendi. Böylece Android 10 artık tüm konsolların kontrol cihazlarını desteklemiş oldu.

Telefonlarında konsolların kontrol cihazlarıyla oyun oynamak isteyen Android kullanıcılarına güzel haber geldi. Android 10 artık tüm konsol kontrol cihazlarını destekleyerek, kullanıcılara geniş bir seçenek sunuyor. Android Açık Kaynak Projesi'nde Switch Pro kontrol cihazı için Bluetooth desteğinin yer aldığı ortaya çıktı.

Android Açık Kaynak Projesi'nde, işletim sisteminin Switch Pro'nun kontrol cihazından gelen komutları doğru bir şekilde tanımasını sağlayan girdilerin eklendiği görünüyor. Şu anda kontrol cihazına yalnızca Bluetooth üzerinden erişilebiliyor.

Telefonu Android 10 işletim sistemine sahip olanlar, Switch Pro kontrol cihazının USB-C bağlantı noktasının yanındaki eşleştirme düğmesine basıp, Android Bluetooth menüsünden bağlayabilirler. Kontrol cihazını Android ayarlarında güvenilir bir cihaz olarak ekleyenler, eşleştirdikten sonra telefonun ekran kilidini bile açabiliyorlar.

android 10 switch pro kontrol cihazı

Switch Pro'nun da eklenmesiyle Android 10, tüm birinci parti konsol kontrol cihazlarına destek sağlamış oldu. DualShock 4 (dokunmatik yüzey fare olarak kullanılabiliyor), Xbox One S ve Xbox Elite halihazırda Android tarafından destekleniyordu. Ayrıca öne çıkan üçüncü parti kontrol cihazlarından da yararlanabilirsiniz.

Fortnite, Call of Duty Mobile, SEGA Forever oyunları, Crossy Road, Evoland 1 ve 2, Stardew Valley, Horizon Chase gibi öne çıkan oyunlar, tüm kontrol cihazlarını destekliyor.

Alternatif olarak, PS4'ün Remote Play uygulamasını DualShock 4 ile Android platformunda kullanarak konsolunuzdaki oyunları telefonunuzda oynayabileceğinizi hatırlatalım. Mobil cihazlar için erişilebilirlik seçenekleri, özellikle birinci şahıs nişancı oyunların gelişmesiyle daha çok öne çıkmaya başladı.

Kaynak : kotaku.com.au/2019/11/android-10-supports-every-major-console-controller-now/
17
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
2
1
1
0