Android 10'un Paylaş Menüsü, Android 9'a Göre Çok Daha Hızlı Çalışıyor

14
7
4
2
1
Google, Android 10 ile Paylaş menüsünde yaptığı değişiklikleri açıkladı. Şirketin sunduğu verilere göre, Android 10 kullanıcıları, Android 9 kullanıcılarına göre paylaşım arayüzüne çok daha hızlı erişiyor.

Google, kullanıcıların uygulamalardaki farklı türdeki içerikleri paylaşmalarına olanak tanıyan Direct Share özelliğini 2015 yılında Android Marshmallow ile birlikte tanıtmıştı. Bununla birlikte Android'deki Paylaş menüsü uzun süredir oldukça yavaş çalışıyor. Ancak Google, Android 10'da gerçekleştirdiği iyileştirmelerle Paylaş menüsünün çok daha hızlı çalışmasını sağlamış durumda.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Android Geliştiriciler Zirvesi'nde Google, Android 10'un Paylaş sayfasının performansını artırmak için yaptığı bazı yeniliklere ışık tuttu ve sonuçları Android 9 Pie ile karşılaştırarak bazı sayıları paylaştı. Google, Android 10’da yeni bir Paylaşım Kısayolları API'sı kullanıyor. Yeni programlama arayüzü Paylaş hedeflerini önyükleyerek, Paylaş menüsünün daha önce olduğundan çok daha hızlı yüklenmesini sağlıyor.

android 10 paylaş menüsü

Eski arayüzde kullanıcılar paylaşım seçeneğini seçtiklerinde, yükleme hızını büyük ölçüde etkileyen paylaşılabilir hedeflerin oluşturulması zaman alıyordu. Google, Paylaş menüsünü basitleştirdi ve erişimi kolaylaştırmak için kopyala düğmesini en üste getirdi.

paylaş menüsü android 10 vs android 9

Değişiklikler, Android Geliştiriciler Zirvesi'nde detaylandırıldı ve Google'ın Ürün Müdürü Artur Tsurkan, Android 10'da Paylaş arayüzünde yapılan yükleme hızındaki önemli iyileştirmeyi vurgulayan karşılaştırmalı bir grafik gösterdi. Google tarafından yapılan çalışmaya göre, Android 10 kullanıcılarının %50'si, 'Paylaş' seçeneğine dokunduktan sonra yalnızca 27 milisaniyede paylaşım arayüzünü görebiliyor.

Buna karşılık Android 9 Pie kullanıcılarının yalnızca %9'u 27 milisaniyeden sonra paylaşım kullanıcı arabirimini görebiliyor. Ayrıca Android 10 kullanıcılarının %99'u 103 ms'de Paylaş menüsünü görebilirken, Android 9 kullanıcılarının %48'i bu hıza erişebiliyor. Sonuçlara bakılırsa Android 10'un Paylaş menüsü gerçekten de selefine göre çok daha hızlı ve kullanıcılara erişim kolaylığı sağlıyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/heres-how-much-faster-new-share-menu-android-10-compared-android-9-pie
14
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
4
2
1