Android Cihazınızdan iOS Cihazınıza Kişilerinizi Taşımanın En Pratik Yolu

9
8
4
2
0
Eğer Android cihazınızdan sıkıldıysanız ve birazda iOS kullanmak istiyorsanız, muhtemelen kafanıza takılan ilk şey telefon rehberinizdeki onlarca belki de yüzlerce kişiyi yeni cihazınıza nasıl aktaracağınızdır. Neyse ki bu konuda sizleri düşünen geliştiriciler mevcut.

Android cihazlardan iOS cihazlara veri aktarmanın birçok yolu bulunuyor. Eğer Android telefonunuza bağlı bir Gmail hesabınız varsa, kişilerinizin tamamını Gmail üzerinden senkronize edebilir ve rehberinizi yeni cihazınıza aktarabilir veya dosyalarınızı bir telefondan diğerine aktarmak için hazırlanan bazı uygulamalara başvurabilirsiniz. Bu uygulamalar arasında en popüler olan “Move to iOS” aracını Google Play Store üzerinden indirerek gerekli adımları takip ediniz.

Şimdi kişilerinizi Gmail üzerinden nasıl aktarabileceğinizi sizlere aşamalı olarak adım adım anlatacağız.

İlk olarak Android cihazınızın ayarlarından “Hesaplar” sekmesini buluyoruz. (Galaxy S8 modellerinde “Bulut ve Hesaplar” sekmesinde mevcut).

Hesaplar kısmına geliyoruz.

Google’ı tıklayın ve “Kişileri Senkronize Et” özelliğinin açık olduğundan emin olmamız gerekiyor.

Bilgisayarınızdan Gmail ile oturum açınız ve web sayfasının sağ üst köşesinde bulunan kare kutucuklar simgesine tıklayarak “Kişiler” menüsüne giriyoruz.

Kişiler ekranına geçtikten sonra ekranın sol tarafında bulunan “Daha Fazla” düğmesini tıklıyoruz ve “Dışa Aktar” özelliğini seçiyoruz. Buradan iCloud kişileri için gerekli olan “vCard” rehber dosyasını bilgisayarınıza indirdiğimizden emin oluyoruz.

www.icloud.com adresine giderek iCloud hesabınızla oturum açıyor (Eğer bir iCloud hesabınız yoksa oluşturabilirsiniz) ve ana sayfa üzerinden “Kişiler” menüsüne gidiyoruz.

Kişiler ekranının sol alt köşesinde bulunan “İçe Aktar” özelliğini tıklayarak Gmail üzerinden indirdiğimiz .vCard dosyasını seçiyoruz.

Kişileriniz artık iCloud hesabınıza eklendi fakat bunları yeni telefonunuzda görmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler var. Öncelikle iOS cihazınızdan aynı iCloud hesabınızla oturum açıyoruz ve “Ayarlar” menüsünden Apple Kimliği’mizi tıklıyoruz.

Apple kimlik ekranından iCloud ekranına geçiyoruz.

Resimde gösterdildiği gibi senkronizasyonu aktif ediyoruz ve kişilerinizin cihazınıza aktarılmasını sağlıyoruz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/how-to-transfer-contacts-from-android-to-iphone-2018-7?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral#switch-on-contact-syncing-as-shown-here-your-contacts-should-now-be-imported-to-your-iphone-12
9
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
9
8
4
2
0