Anket Sonucu: Adı ve İçeriği Değişse Bile 10 Kullanıcıdan 7’si Instagram'ı Bırakmayacak

46
14
8
7
4
Geçtiğimiz hafta Facebook’un bünyesindeki Instagram, giderek Facebook olma yolunda önemli gelişmeler yaşadı. Uygulamanın adının değişeceği bile gündeme geldi. Bu değişiklik, yapılacak içerik değişiminin de büyük bir habercisi olabilirdi. Biz de bu konuyu okuyucularımıza sorduk.

Instagram, tüm zamanların en hızlı gelişen sosyal medya platformlarından birisi. Bir zamanlar fotoğrafçılık üzerine odaklanan dev mecra, artık sosyal medyanın modern tanımını belirleyen bir akışa sahip.

Yakın zamanda 2 milyar kullanıcı barajını aşması beklenen Instagram, onu 2012 yılında satın alan Facebook’un ana uygulamasını sollamak üzere. Sosyal medya terimini hayatımıza sokan Facebook için de tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Genç kullanıcılarını büyük bir hızla kaybeden Facebook, ana uygulamanın da yol açtığı bazı skandalların ardından itibar açısından buz dağına çarpmış gibi görünüyor. Şirketin tepe yönetimi, hem WhatsApp hem de Instagram üzerindeki baskısını öyle bir arttırdı ki kaybının acısını sonradan satın aldığı uygulamalardan çıkartıyor. 

Bu değişim, Instagram ve WhatsApp’ın kurucularını pes ettirip istifaya bile zorladı. İtibar mücadelesinde Facebook’un en büyük silahı ise sürekli kendisini hatırlatmak olacak. Bu nedenle uygulamanın ismini “Instagram from Facebook” olarak değiştireceği de gündemde. Elbette reklamcılık modeline daha yatkın bir uygulama içi akışla değişimin perçinlenmesi muhtemel.

Kısaca bu değişim, Instagram’ın yeni Facebook olması için yapılıyor. Hal böyle olunca, Dünya’nın en fazla ve en aktif Instagram kullanıcılarına sahip Türkiye’de bir anket yapalım dedik. Webtekno takipçi ve okuyucularının, Instagram’ın değişimi hakkında bilgi aldık. Sonuçlar şöyle: 

Anketin “Instagram’ın adı “Instagram from Facebook” olarak değişirse kullanmayı bırakır mısınız?” sorusuna toplamda 14.548 yanıt verdi:

  • Evet, bırakırım: %31
  • Hayır bırakmam: %69

Değişimin en net faturası, büyük ihtimalle gerçekleştikten sonra netleşecek. Yine de daha şimdiden her 10 kullanıcıdan 3’ünün, sadece isim değişikliği -ve temsil ettiği içerik değişimi- nedeniyle Instagram’ı bırakabileceğini söyleyebiliyoruz.

Elbette kullanıcıların alışkanlıklarını terk etmeleri pek çok parametreye bağlı bir durum. Zaten elimizdeki sonuçlar da bu parametrelerin etkilerini değil, insanların içgörüsünü özetler nitelikte.

Bakalım Instagram’ı nasıl bir gelecek bekliyor. Biz, bizi takip ettiğiniz her platformda bulunacağız. 

Önümüzdeki cuma günü, Tek Soruluk Dev Anket’in yeni bölümünde görüşmek üzere.

46
14
8
7
4
Emoji İle Tepki Ver
46
14
8
7
4