Apple, AirPower'ın Üretimini Durdurma Kararı Aldı

59
11
4
4
3
Apple'ın yaşanan gecikmelerle yılan hikayesine dönen projesi AirPower'ın üretimi en sonunda iptal edildi.

Apple, kendi standartlarına uymadığı gerekçesiyle AirPower’ın üretimini tamamen durdurma kararı aldı. Apple’ın donanım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Dan Riccio, yaptığı açıklamada “AirPower’ın yüksek standartlarımıza ulaşamayacağına karar verdik ve projeyi iptal ettik. AirPower’ı bekleyen müşterilerimizden özür dileriz. Şuna inanmaya devam edeceğiz ki gelecek kablosuz teknolojilerde ve kablosuz deneyimini ileri taşıma konusunda söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk kez Eylül 2017’de duyurulan AirPower, sürekli olarak gecikme yaşadı ve Apple’ın odak noktası haline geldi. Bilindiği üzere AirPods da satışa sunulmadan önce birkaç gecikme yaşamış ancak bir süre sonra satışa sunulmuştu.

AirPower’ın sürekli olarak gecikmesiyle ilgili olarak ortaya atılan sebeplerse fiziksel mühendislik problemleriyle alakalı. Özellikle 3B şarj bobinlerinin çalışırken oldukça fazla ısınması büyük bir problemdi. Yani kısaca Apple’ın kablosuz şarj pedinin sürekli olarak gecikmesi ve sonunda iptal edilmesinin sebebi teknik yetersizlikler.

Apple, daha önce de yaptığı gibi ürünü çıkarmak için ısrar edebilirdi ancak belli ki firmanın altından kalkabileceği bir sorun değildi. Öyle ki son çıkan AirPods’ların kutuların bile AirPower’ın görselleri bulunuyordu.

Apple’ın AirPower ile ilgili verdiği pedin üstünde bulunan birden çok cihazın eş zamanlı olarak şarj olabilmesi gibi vaatler de donanımlar açısından oldukça zorlayıcıydı. Kullanıcıları heyecanlandıran bu projenin böyle sonlanması oldukça üzücü.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/03/29/apple-cancels-airpower-product-citing-inability-to-meet-its-high-standards-for-hardware/
59
11
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
59
11
4
4
3