Apple Card ve Kredi Kartları Arasındaki Zorlu Mücadele Başlıyor

22
10
6
2
1
Apple, kendi cihazlarındaki kredi kartı özelliğini tanıttı ve bu girişimiyle kredi kartlarına karşı uzun soluklu bir savaşa girmiş oldu.

Apple Card, oldukça zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya. Apple, iPhone'un kredi kartı özelliğiyle iyi bir kullanıcı deneyimi vadetmiş ve ödemelerin her ay sorunsuz bir şekilde yapılabileceğinin sözünü vermişti. Ancak Apple Card’ın cüzdanlarınızı aşındırma ihtimali de bulunuyor.

Apple Card ile harcamalarınızı kontrol edebilirsiniz:

Kredi kartının bazı kötü yanlarının olduğu su götürmez bir gerçek. Alışverişlerde yarattığı kolaylıklar ve cebinizden çıkan paranın somut bir şekilde görülememesi, harcamalar konusunda bazen sınırların aşılmasına sebep olabiliyor. Dolayısıyla pek de kullanıcı dostu olduğu söylenemez.

Kullanıcılar neye ne kadar harcadığını görmek ve anlamak istiyorlar. Apple Card, kullanıcılarına bunu sunuyor ve nispeten kullanıcılarının iyi bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

Kredi kartlarıyla rekabet:

Apple Card ile birlikte bir ödemenin ne zaman yapılacağı, ne kadar olduğu ve gecikme durumunda ne kadar faiz ödeyeceğiniz gibi soruların cevabını öğrenmek çok daha kolay olacak. Bu tarz seçenekleri geleneksel kredi kartları sunuyor olsa da işlemler oldukça uğraştırıcı. Apple Card, bu özellikleriyle birlikte kredi kartlarına bir çelme takabilir.

Kredi kartının avantajları:

Apple’ın, kullanıcıları Apple Card’a ikna etmesi pek de kolay değil. İnsanlar iPhone aldığında App Store’u kullanmak zorunda olsa da Apple Card’ın karşısında çok ciddi rakipler bulunuyor. Özellikle kredi kartları ve banka kartlarının yapılan harcamalarda çeşitli indirimler sağlaması Apple’ı bu konuda oldukça zorlayacaktır. Tıpkı insanların  Apple Music'e rağmen Spotify’ı tercih etmesi gibi. Apple Card’ın şeffaflığı, kullanıcılar için oldukça ilgi çekici olsa da baş etmeleri gereken rakipler bulunuyor.

Apple Card v1, oldukça sağlamdı. v2’nin de daha rekabetçi, daha gelişmiş ve genel olarak daha çekici olması bekleniyor. Ancak bu bir savaş ve uzun vadede çeşitli stratejilerin kullanılması oldukça muhtemel. Apple Card, hamlelerini yaparken rakipleri de oldukları yerde durmuyor. Apple Card’ın aktif olmasına henüz aylar var ve bu süre içerisinde rakipleri de muhtemelen kendilerine göre bir strateji geliştireceklerdir.

Peki siz ne diyorsunuz? Apple bu savaştan galip çıkabilir mi? Apple Card, insanların harcama alışkanlıklarını değiştirebilecek kadar güçlü bir girişim mi? Yanıtlarınızı yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/apple-card-credit-industry-competition-versus-smartphones-29571458/
22
10
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
10
6
2
1