Apple'da Skandal: Apple Store Çalışanları Kadınların Resimlerini Çaldı!

0
0
0
0
0
Avustralya’da bir grup Apple Store çalışanının, aralarında teşkilat kurup mağazaya gelip telefon bakan, özellikle de kadın olan müşterilerin resimlerini bilgileri dahilinde olmadan çaldığı ortaya çıktı.

Gün geçmiyor ki teknoloji firmaları hakkında bir skandal ortaya çıkmasın. Bu kez de skandalın adresi Apple Store oldu. Avustralya’da bir grup Apple Store çalışanının, aralarında teşkilat kurup mağazaya gelip telefon bakan, özellikle de kadın olan müşterilerin resimlerini bilgileri dahilinde olmadan çaldığı ortaya çıktı.

Ayrıca kendi kadın çalışma arkadaşlarının da resimlerini çalan bu grup, çaldıkları resimlerdeki kadınların vücutlarını 1 ile 10 arası puan vererek oyluyorlarmış. 100’ün üzerinde resim çeken görüntü hırsızları, buna ek olarak standlardaki iPhone’lardan çekilen fotoğrafları da alıyorlarmış. The Courier Mail’e göre bu Avustralya’daki en büyük skandal olarak tarihe geçiyor.

Çalışanlardan birinin bu durumu farkederek müdürlerine şikayet etmesiyle ortaya çıkan olayda bugüne dek dört kişi kovuldu, fakat bazı Apple çalışanları bu tarz olayların Queensland bölgesindeki Apple mağazalarında da olabileceğinden şüpheli.

Apple bu konuda şirket içi bir soruşturma başlattı. Bu tarz hareketlerin iş politikalarına uygun olmadığını ileri sürüyor. Yine de bu işi yapan grup elemanlarını deşifre etmeyerek daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/10/12/apple-australia-photo-sharing-ring-nsfw/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0