Analistler, Apple’ın Dördüncü Çeyrekte Huawei’yi Geçeceğini Düşünüyor

23
18
4
2
1
Üçüncü çeyrek itibarıyla Huawei'nin arkasında kalan Apple, analistlere göre dördüncü çeyrekte Çinli firmanın önüne geçecek. Toplam akıllı telefon üretim hacminde üçüncü çeyreğe kıyasla bu çeyrekte bir daralma yaşanacağını belirten analistler, bu daralmadan Apple haricindeki tüm üreticilerin etkileneceğini belirtiyor.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bu yılın üçüncü çeyrek akıllı telefon satış raporlarına göre küresel akıllı telefon üretimi %9,2 artarken, Samsung’un pazar payı %20,8 olarak belirlenmişti. 78,1 milyon adete denk gelen bu oran, piyasadaki en iyilerden biriydi ve Güney Kore devinin cep telefonu pazarındaki liderliğini sürdürmesini sağlamıştı.

Üçüncü çeyrek sonu itibarıyla %20,8 ile pazarın yaklaşık beşte birini elinde bulunduran Samsung, yıllık bazdaki satışlarını da %7,8 oranında artırmıştı. Huawei’ye gelecek olursak da 2019’un ikinci çeyreğine kıyasla Çinli firma, 67,5 milyon akıllı telefon satışına ulaşarak önceki çeyreğe kıyasla %42 oranında bir artış kaydetmişti. Bu sonuçların ardından Çin merkezli teknoloji devinin, pazarın %18’ini kontrol ettiğini söylemek mümkün.

Apple, bu yılın dördüncü çeyreğinde Huawei’yi geçecek:

Apple vs. Huawei

Listenin ilk 5 sırasında tek batılı şirket olarak dikkat çeken Apple, 46,7 milyon akıllı telefon satışı ile üçüncü çeyrek sonundaki pazar payını %12,4 seviyesinde tutmayı başarmıştı. Bu noktada analistler, iPhone üretiminin ikinci çeyreğe kıyasla üçüncü çeyrek sonunda %42 oranında artış gösterdiğini ve bunun, tüm akıllı telefon üreticileri arasındaki en iyi artış olduğunu belirtiyorlar.

Üçüncü çeyrek sonu itibarıyla tüm firmaların toplam üretim sayısı 375,2 milyon adet düzeyindeydi. Dördüncü çeyreğe gelindiğinde ise analistler, toplam talepte bir düşüş yaşanmasını ve toplam hacmin 368,4 milyon adet düzeyinde gerçekleşmesini ön görüyorlar. Üçüncü çeyreğe kıyasla üretimdeki bu düşüş, Apple dışındaki tüm üreticilerde gözlemlenecek.

Analistler, bu yılın dördüncü çeyreğine ilişkin tahminlerinde Apple’ın, Huawei’nin üzerine çıkacağını ve ikinci sıraya geleceğini söylüyorlar. Bu noktada Apple’ın üreteceği iPhone miktarının ise 69 milyon adete çıkacağı belirtiliyor. Apple’ın geçtiğimiz aylarda Huawei’ye kaptırdığı ikincilik koltuğunu geri alıp alamayacağını ancak ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/30/apple-will-beat-huawei-in-the-world-ranking-in-the-4th-quarter-of-this-year/
23
18
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
18
4
2
1