Apple, Çöpten iPhone Üretmeye Kararlı: İşte Şirketin Çevrecilik Konusundaki Yeni Açıklamaları

35
17
10
2
0
Apple, sürdürülebilirlik planları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 2030 yılı için karbon nötr ürün hedefleri olduğunu hatırlatan şirket, bunu gerçekleştirmek için neler yapacağını da açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir süredir sürdürülebilirlik ile ilgili projelere hız vermiş durumda. Bu bağlamda, şirket bundan aylar önce bir açıklama yapmış, elektronik ve metal atıkların bir süre sonra iPhone'lar için hammadde olacağını duyurmuştu. Yani iPhone'lar, geri dönüştürülmüş atık malzemelerden üretilecekti. Şimdiyse bununla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Apple'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 2025 yılı itibarıyla şirket için yeni bir dönem başlayacağı ifade edildi. Buna göre; iPhone'ların bataryaları, tamamen geri dönüştürülmüş kobalt içerecek. Ayrıca parça lehimlerinde kullanılan kalay minerali ile altın kaplamalar da 2025 yılı itibarıyla geri dönüşüm malzemelerinden elde edilecek.

2030 yılı, Apple için devrim olacak

Apple

Apple'ın 2030 yılı planlarını geçmişte de duymuş olabilirsiniz. Şirket, 2030 yılına geldiğimizde yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen karbon nötr ürünler satmak istiyor. Apple'ın Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, konula ilgili açıklamasında "Her iki hedefe de aciliyetle bakıyoruz ve bu süreçte tüm sektörümüzde yeniliği ilerletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Aslına bakacak olursak Apple, şimdi de sattığı ürünlerin ciddi bir bölümünü geri dönüşümden sağlıyor. Bu bağlamda; şirket geçtiğimiz yıl kullandığı kobaltın yüzde 25'ini geri dönüşümden sağladı. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 13 seviyelerindeydi. Yani neredeyse iki katına çıktı. Ayrıca mıknatıs gibi parçalar için gerekli olan nadir toprak elementlerinin geri dönüşüm oranı yüzde 45'ten yüzde 73'e yükseldi. Tüm bunlarla birlikte çeşitli ülkelerde başlatılan temiz enerji programları ile ürün kutularından naylonun çıkarılması gibi kararlar, Apple'ın aslında ne kadar kararlı olduğunu gözler önüne seriyor. Apple, 2025 yılında istediği yerde olacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.apple.com/newsroom/2023/04/apple-will-use-100-percent-recycled-cobalt-in-batteries-by-2025/
35
17
10
2
0
Emoji İle Tepki Ver
35
17
10
2
0