Apple’ın 2020 Model iPhone’lara Getireceği Bir Özellik Ortaya Çıktı

19
5
3
2
1
Apple'ın Tayvanlı parça tedarikçilerinden Lumentum, Apple'ın kendilerine ToF sensörü üretimini artırmaları için talimat verdiğini açıkladı. Buna göre 2020 model iPhone'lar bambaşka bir kamera sistemiyle gelebilir.

Akıllı telefon sektöründeki rekabet her geçen gün biraz daha artıyor. Akıllı telefon üreticileri yeni modellerinde güncel teknolojileri kullanarak rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu kez hiç beklenmedik bir çıkış, Apple cephesinden geldi.

Apple'ın Tayvanlı parça tedarikçilerinden olan Lumentum, Apple'ın yeni iPhone modelleriyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Apple, 2019 yılının sonlarına doğru tedarikçisine ToF sensörlerinin üretimini artırma talimatı verdi. Üstelik Apple, bu sensörleri hem daha iyi bir üç boyutlu yüz tarama sisteminde hem de iPhone modellerindeki artırılmış ve sanal gerçeklik işlemleri için kullanacak.

iphone 2020

Apple'ın mevcut modellerinde Face ID olarak tanımlanan yüz tarama işlemleri, sadece bir metre mesafede etkili bir biçimde çalışıyor. Ancak Samsung'un 5G bağlantı destekli Galaxy S10 modelinin arka kısmında bulunan ToF sensörü ve LG G8 ThinQ'in ön kısmında bulunan ToF sensörü, Apple'ın mevcut sistemlerinin bir hayli önünde. Bu da Apple'ın daha çok geride kalmamak için böyle bir yönteme başvurduğunu gözler önüne seriyor.

Artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri ise henüz birkaç yıllık olmalarına rağmen pek çok alanda kullanılabiliyor. Apple'ın bu teknolojileri kullanarak nasıl bir hizmet sunacağı bilinmiyor. Konuyla ilgili herhangi bir yorum yapılabilmesi bile çok zor çünkü artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak sınırsız özellik türetilebilir.

Apple ile ilgili bir başka dikkat çeken detay ise TSMC'den gelen haberler. Edinilen bilgilere göre Apple'ın 2020 yılında piyasaya süreceği iPhone modellerinde 5 nm'lik A14 işlemciler kullanılacak. ToF sensörleriyle bu işlemciler birlikte düşünüldüğü zaman taşlar biraz daha yerine oturuyor. Çünkü geliştirilmiş bir kamera sistemiyle birlikte bu işlemci, fotoğraf kalitesini ciddi anlamda yükseltebilecek kapasiteye sahip.

İlerleyen dönemlerde Apple'ın 2020 model iPhone'ları ile ilgili daha çok bilgi edinmiş olacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/2020-iPhone-specs-5G-ToF-camera-5nm-A14_id117528
19
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
5
3
2
1