Apple, Mac'ten Vaz mı Geçiyor: Tartışmalı iPad Pro Reklamı Yayınlandı!

1
0
0
0
0
Apple, Mac'ten Vaz mı Geçiyor: Tartışmalı iPad Pro Reklamı Yayınlandı!
Apple'ın yeni reklam filmi oldukça tartışmalı... iPad Pro'yu bilgisayar olarak konumlandıran şirket Mac'ten vaz mı geçiyor?

Apple’ın yeni iPad Pro reklamı oldukça ilginç… Tabletlerin ilk yıllardaki kadar ilgi görmediğinin farkında olan Apple yeni iPad’ini bilgisayar olarak konumlandırıyor. “Bilgisayar Nedir?” başlıklı reklam filminde iPad Pro’nun aslında bir bilgisayar olduğunu altı çiziliyor.

Klavyesi, stylus kalemi, dokunmatik ekranı, ekran üzerine yazı yazılabilmesi gibi özellikler ile iPad Pro’nun işlevselliğine gönderme yapan reklam filminde “eğer bilgisayarınız bir iPad Pro ise bilgisayarınızın neler yapabileceğini hayal edin” sloganı yer alıyor. Apple’ın bu hamlesi aslında Mac’ten vazgeçmekten çok yükselen hibrit pazarına yönelik. Hem tablet hem dizüstü olarak kullanılabilen 2’si bir arada bilgisayarlar mobil pazarda Apple’ı biraz köşeye sıkıştırmış gibi görünüyor. Örneğin, söküp takılabilen Windows 10’lu bilgisayarlar hem dizüstü deneyimini hem de tablet deneyimini bir arada sunuyor.

Apple’ın yükselen bu trende karşı hamlesi olan iPad Pro’yu “bilgisayar” olarak konumlandırması mantıklı ancak basit bir paradoks içeriyor. iPad Pro bir bilgisayar ise işletim sistemi neden mobil cihazlarda kullanılan iOS… Tabii ki iOS ile birçok işlem yapılabiliyor ama hiç kimse iOS’in bir Windows ya da macOS olduğunu söyleyemez. Sonuçta biri mobil işletim sistemi, diğer ikisi masaüstü işletim sistemleri. iPad Pro’nun özel yazılımlara ihityaç duymayan birçok kullanıcı için “bilgisayar” olduğunu söyleyebiliriz ancak hala masaüstü işletim sistemine ihtiyaç duyanların derdine derman olacak kadar bir “bilgisayar” olmadığını da söylemeliyiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0