Apple Maps'in Google Maps İle Yarışabilmek İçin Geliştirmesi Gereken 5 Özellik

31
12
5
2
2
Apple Maps, Google'ın harita hizmeti ile karşılaştırıldığında hayli zayıf kalıyor ve kullanıcılar da doğal olarak tercihlerini Google Maps'ten yana yapıyorlar.

Apple, Apple Maps uygulamasını Google Maps'in geride kalmasını fark etmiş olacak ki geliştirme kararı almış. Pek çok alanda olduğu gibi, bu iki dev şirket arasında kıyasıya bir rekabet söz konusu ve göreceli olsa da işletim sistemiyle Android'i geride bırakan Apple, haritalar konusunda aynı başarıyı yakalayamadı. Peki Apple Maps'in Google Maps kadar tercih edilmesi için ne tür geliştirmelere gitmesi gerekiyor?

Şehiriçi toplu ulaşım alanlarına yer vermek

Birkaç büyük şehir dışında, Apple Maps'in şehiriçi ulaşım hatlarına desteği yok denecek kadar az. İçinde bulunduğunuz şehirde yer alan toplu taşıma araçlarına ulaşım yolları gibi konularda yetersiz bilgiye sahip olan Apple'ın bunu acilen düzeltmesi gerekiyor çünkü hem kullanıcıları tatmin etmek hem de bu konuda oldukça başarılı olan Google'la rekabet edebilmek için buna ihtiyacı var.

Daha ucuz rotaların belirlenmesi

Bu özellik hem Apple'ın hem de Google'ın geride kaldığı bir konuydu. Ancak Google geçtiğimiz dönemde bir geliştirme yaparak ücretli yolların belirlenip yol tariflerinin buna göre verilmesine dair bir adım attı. Apple ise bu konuda hala oldukça zayıf.

Güvenli yaya yollarının eklenmesi

Haritaların genelde araçta kullanıldığı düşünülse de aslında pek çok insan yaya olarak da bu uygulamalardan faydalanıyor. Ancak Apple, bunu iyi gözlemleyememiş olacak ki yaya olarak bir yol tarifi istediğinizde size tehlikeli ve kaldırımın dahi olmadığı araç yollarını öneriyor. Eğer kullanıcılar için tercih edilesi olmak istiyorsa, Apple'ın bu konuya da el atması gerek.

Bisiklet yollarının eklenmesi

Google Maps'te uzun yıllardır bulunan bu özelliğin artık Apple için de kullanılır hale gelmesi gerekiyor. Dünyanın pek çok büyük şehirinde bisiklet kullanımının özendirilmesi ve artması sonucu bu ihtiyaç artmış durumda ve Apple'da buna ayak uydurmalı.

Tüm ulaşım yöntemlerini bir arada gösterme

Apple, aynı anda bisiklet-toplu taşıma ve araç yollarından oluşan bir zinciri göstermiyor. Yol tarifi için araç, yaya gibi seçenekleri ayrı ayrı seçmek durumundayız. Ancak bir yere gitmek için yola bisikletle çıkmak ve sonrasında metroyla devam etmek aslında mümkün. Apple'ın da önerileri sunarken bu lokasyonları da verebilmesi gerekir. Bu durum aslında Google Maps'te de yok yani dolayısıyla bu Google için de bir öneri ve yakın zamanda benzer bir geliştirmenin gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://finance.yahoo.com/news/5-ways-apple-maps-can-overcome-googles-enormous-lead-145204623.html?guccounter=2
31
12
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
12
5
2
2