Bir Rus, Kendisini Eşcinsel Yaptığı Gerekçesiyle Apple'ı Mahkemeye Verdi

211
15
10
8
7
Bir Rus, teknoloji devi Apple'dan şikayetçi oldu. Davacının iddialarına göre Apple, insanları eşcinselliğe sürüklüyor. Bu ilginç şikayet, bir Rus mahkemesi tarafından 17 Ekim'de incelenecek. Eğer dava açılır ve Apple'ın suçlu olduğu anlaşılırsa, teknoloji devi davacıya 1 milyon ruble ödeyecek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, zaman zaman hakkında açılan davalar nedeniyle gündem oluyor. Şirket, yine bir dava ile karşı karşıya ancak bu seferki davanın konusu lisans veya telif hakları ile ilgili. Rusya'da açılan bu davanın bedeli ise 1 milyon ruble. Ancak bu tutar, Apple için sadece 15 bin dolara tekabül ediyor.

Rusya'da yaşayan ve kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir kişi, Apple'ı App Store politikaları nedeniyle dava etti. Davacının iddialarına göre Apple'ın App Store politikaları, tüketicileri eşcinselliğe itiyor. Davacı adam, Apple'ın ahlaki değerlere ve zihinsel becerilere zarar verdiğine inanıyor.

Apple

İsmi gizlenen Rus vatandaşının böyle bir dava açmasının altında ise elbette bazı yaşanmışlıklar yatıyor. Davacı, iddialarına göre kripto para borsasıyla ilgili bir uygulama indirmiş ve açıklamadığı bir tutarda Bitcoin almak istemiş. Ancak yaşanan bir aksaklığın sonucunda bu adama "GayCoins" isimli bir kripto para birimi aktarılmış. 

Adamın hayatı ise "GayCoins" isimli kripto para almasından sonra değişmiş. Davacı, bir süre sonra eşcinsel olmuş. Hatta şu sıralarda da bir erkek arkadaşı varmış. Durumu ailesine izah edememiş, hayatı eskisine oranla çok daha kötüye gitmiş. Davacı, hayatının bundan sonra düzelmesinin mümkün olmayacağına inanıyor. Ancak suçlamalar sadece bununla da sınırlı değil.

Davacının iddialarına göre Apple, kendisini eşcinselliğe zorlamış durumda. Ayrıca yaşadığı olaylar, kendisinin hem ruh sağlığını mahvetmiş hem de morelman çöküşe itmiş. Davacı ve avukatı, ilgili uygulamanın Apple'a ait olmamasına rağmen şirketin, App Store'da yer alan uygulamalardan sorumlu olduğunu söylüyorlar. Avukat Sapizhat Gusnieva, müvekkilinin iddialarının fazlasıyla gerçekçi ve ciddi olduğunu söylüyor.

Yapılan açıklamalara göre bir Rus mahkemesi, bu şikayetin incelemesini 17 Ekim'de yapacak. Eğer davacının iddiaları kabul edilirse, Apple hakkında bir dava açılacak. Eğer görülecek davanın sonucunda Apple suçlu bulunursa, davacı Rus'a 1 milyon rublelik ödeme yapmak zorunda kalacak.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/10/03/russian-man-sues-apple-for-turning-him-gay-by-allowing-cryptocurrency-app-on-app-store
211
15
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
211
15
10
8
7