Apple, Sadık iPhone Kullanıcılarını Kaybetmeye Başladı!

0
0
0
0
0
Yeni verilere göre iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı, Apple'ın yeni akıllı telefonunu satın almıyor.

Apple, en büyük rakibi Samsung gibi kötü günler geçiriyor. Amerika merkezli teknoloji şirketi, yeni verilere göre birçok "sadık" iPhone kullanıcısını kaybetti. Apple'ın birer sene arayla satışa sunduğu akıllı telefonları düzenli olarak satın aldıkları için "sadık" olarak isimlendirilen müşteriler, görünüşe göre iPhone 7 ile kararlarını değiştirmişler.

UBS analisti Steven Milunovich'in ve Benjamin Wilson'ın hazırladığı yeni veriler, Apple müşterilerinin iPhone 7'yi beğenmediğini ve buna bağlı olarak kullanıcı sayısında bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Ülkelere göre farklılık gösteren veriler incelendiğinde bu düşüşün asıl sebebinin Japonya ve Çin olduğu kolaylıkla fark edilebiliyor.

Apple, kısa sürede gelişen Çinli akıllı telefon üreticileri yüzünden bir çeyrekte neredeyse ülkedeki kullanıcılarının yüzde 30'unu kaybetti. Uzmanlar ilerleyen dönemlerde Apple'ın daha fazla kullanıcı kaybedeceğini tahmin ediyorlar.

iPhone'dan şaşmayan Apple müşterileri, Apple'ın akıllı telefon sektörünün önde gelen markalarından birisi olmasındaki en büyük neden. Öyle ki Cowen'ın analisti Timothy Arcuri, Apple'ın müşterilerinin yüzde 43'ünün yeni iPhone'u satın alacaklarını tahmin ediyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/iphone-users-abandon-loyalty-to-apple-2016-11?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0