Apple Sanal Gerçekliği Çöp, Arttırılmış Gerçekliği İse Fırsat Olarak Görüyor

0
0
0
0
0
Apple Sanal Gerçekliği Çöp, Arttırılmış Gerçekliği İse Fırsat Olarak Görüyor
Son yayınlanan raporlarla birlikte Apple'ın arttırılmış gerçeklik tabanlı bir akıllı gözlük üzerine çalıştığı ortaya çıktı ancak gözlük hiçbir şekilde VR konseptlerine yer vermiyor.

Bildiğiniz gibi Google bundan birkaç yıl önce Google Glass isimli arttırılmış gerçeklik tabanlı akıllı gözlük projesini sonlandırmış ve bu gözlüğü yeni nesil teknolojilere geçiş için bir deneme olarak görmüştü.

Bu olayın üzerinden ciddi bir süre geçtikten sonra sanal gerçeklik furyası başlamış ve tüm üreticiler VR gözlükler üzerine yoğunlaşmıştı ancak Apple'ın bu konuda hiçbir adım atmaması zaman zaman eleştirilmesine neden oluyordu. Gelen eleştiriler üzerine Apple CEO'su Tim Cook'un sanal gerçeklik teknolojisine o kadar güvenmedikleri ve arttırılmış gerçekliğin çok daha önemli bir teknoloji olduğu; bu alanda yatırımlar gerçekleştirdikleri açıklaması Apple açısından bu alanda ilk ışıkları yaktı.

Şimdi ise Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre Apple, Google Glass'a benzer ancak çok daha gelişmiş bir arttırılmış gerçeklik tabanlı akıllı gözlük üzerine çalışıyor. Haberde yer verilen bilgilere göre Apple'ın bu yeni AR tabanlı gözlüğü iPhone'lar ile kablosuz bir şekilde bağlanacak ve günlük hayatla çok daha entegre bir şekidle çalışacak.

Microsoft HoloLens ile de rakip!

Microsoft HoloLens'teki bazı önemli özelliklerin benzerini de barındıracak olan Apple'ın yeni akıllı gözlüğü, HoloLens'e göre çok daha ergonomik ve günlük hayatta taşınabilir bir cihaz olacak. Böylelikle Apple, bu alandaki en önemli atılımını gerçekleştirmiş olacak. Apple'ın yeni akıllı gözlüğünün 2018 yılında iPhone 8 ile birlikte duyurulması bekleniyor.

Bu arada haber görselinin sadece bir konseptten ibaret olduğunu, Apple'a ait olmadığını da belirtelim.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0