Apple, watchOS 6.1'i Yayınladı: İşte Tüm Yenilikler

9
3
2
2
1
Apple, akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemi watchOS’un 6.1 sürümünü yayınladı. Tüm Apple Watch serileri için yayınlanan bu güncelleme; AirPods Pro desteği, hata düzeltmeleri, performans iyileştirmeleri gibi şeylerin yanı sıra birkaç küçük yeniliği de içeriyor.

Geçtiğimiz gün AirPods Pro modelini tanıtan ve bu tanıtımın hemen ardından iOS 13.2 güncellemesini yayınlayan Apple, bugün hem AirPods Pro'yu destekleyen hem de ek özellikler getiren macOS Catalina 10.15.1 ve watchOS 6.1'i yayınladı. watchOS güncellemesi, performans iyileştirmelerinin yanı sıra Apple Watch Series 1 ve 2’yi de kapsıyor.

Apple Watch Series 1 ve Apple Watch Series 2, geçtiğimiz ay yayınlanan watchOS 6'nın ilk sürümünden mahrum bırakılmıştı. O dönemde bir açıklama yapan Apple, bu modellerin güncellemesi için sonbaharı işaret etmişti. Bu noktada son güncellemeyi Apple Watch Series 1, 2, 3, 4 ve 5 için yayınlayan Apple, sözünü tutmuşa benziyor.

watchOS 6.1 ile gelen tüm yenilikler:

watchOS 6.1

Eski Apple Watch modellerinde de çalışmasının yanı sıra watchOS 6.1; AirPods Pro desteği, performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini içeriyor. Geliştiriciler ayrıca güncellemenin yayınlanan son betasında Apple Watch Series 5'in pil ömrünün de arttığını belirtmişlerdi. watchOS 6 sürümüyle birlikte Apple Watch’lar; Hesap Makinesi, Sesli Notlar ve Sesli Kitaplar dâhil olmak üzere pek çok yeni uygulamaya sahip olmuşlardı. Bu noktada watchOS 6’yı alamayan Apple Watch Series 1 ve 2, watchOS 6.1 sayesinde bu uygulamalara ve Apple Watch uygulama mağazasına kavuştu.

Apple, iPhone veya iOS 13 kullanıcısı olmayan müşterileri için de yeni bir watchOS güncellemesi yayınladı. watchOS 5.3.3 olarak adlandırılan bu sürümün, iOS 13 çalıştırabilen bir iPhone'u olmayan ve bu nedenle watchOS 6'ya güncelleme yapamayan kullanıcılara yönelik olduğunu söyleyebiliriz.

Hata düzeltmeleri ve performans geliştirmelerini de içeren yeni güncellemeyle birlikte Apple Watch, gerçekten kullanışlı bir hâle gelecek gibi görünüyor. Son olarak bir Apple Watch kullanıcısıysanız ve güncellemeyi yüklediyseniz güncelleme hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/29/watchos-6-1-series-1-series-2-more/
9
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
2
1