Apple, Yeni Aldığı Patent ile Giyilebilir Cihazlar Konusunda Geleceğe Işık Tutuyor

17
1
1
1
0
Giyilebilir teknolojiler konusunda rakiplerinden bir hayli önde olan Apple, bu konuda liderliği kaptırmamak ve yeni teknolojiler elde etmek amacıyla çeşitli yeni patentler alıyor. Birtakım çizimlerde rastlanan “Elektronik Cihazlar için Yapılandırılmış Kumaşlar” isimli patent de bunlardan birisi.

USPO (Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi) tarafından bu yıl dosyalanan bu yeni patentin içeriğinde, elektronik ekipmanın yapılandırılmış kumaş ile harmanlanabileceğine dair ibareler bulunuyor. Bu açıklama, ses sistemlerinin hoparlör kısımlarındaki ön yüzde bulunan kumaşları bize tarif ediyor olabilir. Hatta Apple HomePod ürünlerinde buna benzer malzemelerin kullanıldığını söyleyebiliriz.

Apple’ın aldığı patent ile elektronik cihazlarda kullanmak istediği kumaş, elbette bizlerin bildiği sıradan kumaşlardan çok daha farklı. Birden fazla katmana sahip olan bu teknoloji, sert dış kabuğu sayesinde kontrol devrelerini ve giriş çıkış yuvalarını koruyabilecek güçte. Buradan da anlayacağınız üzere bahsedilen kumaşların giyilen kıyafetler ile uzaktan yakından herhangi bir alakası aslında yok.

Apple, elektronik cihazlarda kullanmak istediği bu kumaşlar için aldığı patent çizimlerinde, laminasyon ekipmanlarına ve sıcak presleme ekipmanlarına da yer vermiş. Yapışkan ve sertleştirici elementler ile katılaştırılacak olan bu malzeme, gerektiği durumlarda insanların bileklerine, kollarına ya da vücudunun diğer yerlerine temas ederek etkileşime girecek şekilde tasarlanmış. Buradan yola çıkarak düşündüğümüzde ise yeni teknolojinin hoparlörlerden ziyade Apple Watch için de kullanılabileceği fikri ön plana çıkıyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/apple-probably-making-more-fabric-wearing-devices-27535825/
17
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
1
1
0