Apple Yeni Patentiyle Trackpad’leri Çizim Tableti Yapıyor

1
1
0
0
0
Apple yeni aldığı patentle Magic Trackpad’i bir çizim tableti haline getiriyor. Böylelikle Magic Trackpad hem fare hem de çizim tableti işlevi görecek.

Geçtiğimiz yıl ilk iPad Pro ile birlikte tanıttığı sadece iPad Pro’nun desteklediği Apple Pencil kalemini ayrı olarak ciddi bir miktarda satmasıyla eleştiriler toplayan Apple, bu kalemi sadece iPad Pro ile sınırlandırmayıp farklı alanlarda da kullanıma sunmayı hedefliyor.

Apple’ın iMac cihazları için sunduğu Magic Trackpad için alınan yeni bir patentle birlikte artık Apple Pencil’ın Magic Trackpad’ler ile uyumlu bir şekilde çalışacağı ortaya çıktı. Bu patent sayesinde grafik tasarımcılar ayrı bir çizim tabletine ihtiyaç duymadan yeni tanıtılacak Magic Trackpad’i aynı zamanda çizim tableti olarak kullanabilecekler.

Yeni nesil Magic Trackpad 3D Touch ile hemen hemen aynı şey diyebileceğimiz basınca duyarlı Force Touch teknolojisi sayesinde Apple Pencil’ın şiddetini algılayabilecek ve böylelikle daha kalın / daha ince gibi çeşitli çizim ayarlamaları yapmanıza olanacak tanıyacak.

Yüzeye temas etmeden de çalışacak

Aynı zamanda Samsung Galaxy Note serisindeki kalemler gibi Apple Pencil ile Mac’lerinizde kalemi trackpad'in yüzeyine değdirmeden çeşitli işlemler yapabileceksiniz.

Apple daha önce benzeri bir patenti Macbook cihazlarındaki trackpad için de almıştı. Bu patenti destekleyen ürünler ne zaman karşımıza çıkacak bilemiyoruz ancak büyük ihtimalle yeni nesil Macbook’lar ile birlikte bu patentin hayata geçeceği söylenebilir.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0