Arm, Yasaklara Rağmen Huawei'yle Çalışmaya Devam Edeceklerini Açıkladı

20
10
2
2
0
ABD’nin Huawei’ye uyguladığı yasakların etkisi, endüstrinin sınırlarını da aştı. Bazı şirketler, Çinli üreticiyle anlaşma yapamaz hâle geldi ancak Arm, gidişattan farklı bir yol izleyerek Huawei ile çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre yonga tasarımcısı Arm, Huawei’ye teknoloji tedariki sağlamaya devam edeceğini onayladı. Şirket, yaptığı açıklamada ürettikleri kilit öneme sahip teknolojinin ABD’den çok Birleşik Krallık kökenli olduğunu söyledi.

Reuters’a konuşan şirket sözcüsü, “Arm’ın v8 ve v9’ları Birleşik Krallık kökenli teknolojiler. Arm, Arm v8-A mimarisi için HiSilicon’a destek sağlamaya devam edebilir. Ayrıca yeni nesil mimaride de bu geçerli olabilir” ifadelerini kullandı.

Arm v9 mimarisi üzerinde çalışıldığı da belli oldu:

Arm

Burada asıl ilginç olan nokta ise Arm’ın Arm v9 mimarisi üzerinde çalıştığını itiraf etmesi oldu. Bu, ürün kataloglarında bugüne kadar görülmemiş bir gelişme. Günümüzdeki Cortex-A77, Cortex-A76, Apple CPU’ları ve Samsung’un Mongoose’u Arm v8 temelliydi. Arm v9 gibi yeni bir mimari, yeni CPU’ların piyasaya çıkacağı anlamına geliyor. Şirketten yapılan açıklamalara göre Huawei de bu yeni nesil Arm teknolojisini kendi Kirin yongalarında kullanabilecek ve yeni amiral gemileri üretmeye devam edebilecek.

Huawei’nin Arm ile olan ilişkisi, ABD’nin şirkete uyguladığı yasaklarla bozulmuştu. Bu yasak süresince yonga tasarımcısı, kısıtlamalara uyacağını açıklamıştı. Şirket, Arm teknolojisi temelli hâlihazırda var olan yonga setlerini kullanmaya devam edebileceklerini söylemişti ancak firmanın yeni mobil yonga setleri üretip üretemeyeceği soru işaretiydi. Bir Huawei sözcüsü ise Android Authority’ye yaptığı açıklamada Arm ile olan ilişkilerinin hiçbir zaman durmadığını söyledi.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-arm-trade-ban-1046489/
20
10
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
10
2
2
0