Arttırılmış Gerçeklik Sayesinde Kıyafet Seçiminizi Akıllı Telefonlarınızdan Yapabileceksiniz

0
0
0
0
0
Arttırılmış Gerçeklik olarak geçen AR sayesinde çıplak bir şekilde durarak kıyafet seçimlerinizi yapabileceksiniz.

Kadın dünyasının en zorlu seçimlerinden biri olan özel günlerde kıyafet seçimi gerçekten saatlerce sürebiliyor. Bir bir denenen kıyafetler özellikle kombin denilen duruma girildiğinde ise işler çığırından çıkmakta. Ancak bunu önlemek adına artık Augmented Reality, yani Arttırılmış Gerçeklik imdadınıza yetişecek.

Sadece çıplak bir şekilde ayna karşısına geçip elinize telefonunuzu alarak gardırobunuzda bulunan kıyafetleri tek tek denemek yerine cihazınız üzerinden üzerinizde nasıl duracağını, yakışıp yakışmadığını görebileceksiniz.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi seçim yapabilme durumu özellikle kadınların işine yarayacakken bu tarz bir uygula türleri olmasına rağmen AR ve 360 derecelik seçeneği sayesinde çok daha iyi olacak. Yani sadece resim ile görür gibi önden bakmak yerine tam tur dönerek kıyafetinizin arkasının da size uygun olup olmadığını görebileceksiniz. Bu tarz gelişmelerin ise 360 derecelik kameraların yaygınlaşması ve AR uyumlu telefonlar sayesinde olabileceği bekleniyor. Ki yukarıda görebileceğiniz gibi bu tarz çalışmalar başladı bile.

Peki, eğer böyle bir uygulama ve teknoloji geliştirildikten sonra ilerleyen yıllarda kadınlar ve erkekler kıyafet seçimlerini sizce bu şekilde yapmaya geçecek mi, yoksa üzerinde mutlaka görmek isteyerek klasik yöntem ile devam edilir mi? Cevaplarınızı bekliyoruz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0