ASELSAN, Yerli Üretimdeki Başarı Oranını Açıkladı

99
5
2
1
1
ASELSAN, yerli ve milli üretimde yüzde 70 başarı oranı sağladı. Bu oranın artması için yönetim kurulu belirli stratejiler uygulayacak.

Türkiye’nin önemli Savunma Sanayii şirketlerinden ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı, şirketin yüzde 70 oranında yerli üretimle başarı sağladığını belirtti. Gebze Ticaret Odası’nın Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, yüzde 20-25 seviyelerindeki milli ve yerli üretimin yüzde 70’lere ulaştığını açıkladı.

 

Görgün’e göre özellikle Afrin’deki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonu ile ASELSAN uluslararası bir şirket konumuna geldi. Türkiye’nin silah sanayisinde daha da büyümek isteyen ASELSAN için yenilenme, millileşme ve yerlileşme şu an temel hedefler olarak belirlenmiş durumda. Görgün, “Milli savunmanın ve Türk ordusunun kullandığı aklınıza gelebilecek her türlü cihaz, platform, sistemde, ASELSAN'ın ya yüzde yüz ya da önemli oranda katkısı var. Bu şuurla 6 bin kişilik orduyla biz ASELSAN'da çalışıyoruz” dedi.

ASELSAN Yönetim Kurulu, savunma sanayisinin gelişmesi için bir yandan alt yükleniciler ve yan sanayiyi geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor. Şu an için ASELSAN bünyesinde 770’in üzerinde alt yüklenici bulunmakta. Görgün, ASELSAN ile çalışmanın firmaların üretim kalitesine yansıdığını ve yurtdışına ihracat yapmalarına olanak sağladığını belirtiyor. Bu firmaların arasında, belli bir kalite seviyesine ulaştıktan sonra Airbus ve Boeing ile birlikte çalışanlar olduğunu da ekliyor.

Görgün’ün açıklamalarına göre, borsada yüzde 15 işlem gören ASELSAN hisseleri yüzde 25’e yükseldi. Ülke dışından 100 milyon doların üzerinde yatırım ülkeye girdi. Ayrıca ASELSAN’ın 100 bin liralık hissesinin alınması,1,5 ayda 30 ila 35 bin lira kazandıracağını belirtti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/aselsan-gurur-verici-orani-verdi-yuzde-70-40908529
99
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
99
5
2
1
1