Avengers: Endgame'in Sonunda Duyulan Sesle İlgili 2 Çılgın Teori (Spoiler)

85
39
15
9
7
11 yıllık bir dönemi kapatan film Avengers: Endgame, vizyona girmeden önce de girdikten sonra da birçok teoriyle karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda Endgame'in sonunda duyulan sesle ilgili üretilen teorilere göz atacağız.

Marvel, 2008'de Iron Man ile başlattığı 11 yıllık serüveni geçtiğimiz günlerde vizyona giren Avengers: Endgame ile sonlandırdı. Vizyona girdiği gün bile gişe rekorları kıran Avengers: Endgame, bir dönemi kapatmasının yanında ek sahnesi olmamasıyla da dikkat çekti.

Bu yazımızda ek sahnesi olmayan Avengers: Endgame'in sonunda birçok kişinin kaçırdığı sesten söz edeceğiz.

Dikkat! Bu yazıda sürprizbozan (spoiler) bulunmaktadır.

Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki bu bahsi geçen ses kapanış sahnesinin ardından çıkan Marvel logosuyla birlikte duyuluyor. Yani gerçekten herhangi bir ek sahne söz konusu değil. Şimdi malum sese odaklanabiliriz. Duyanlar ya da duymayanlar için o sesin neye ait olduğunu açıklığa kavuşturalım: Kapanış sahnesinde duyulan demir dövme sesi 2008'deki Iron Man filmine ait. Bildiğiniz üzere Iron Man'in ilk filminde Tony Stark'ın mağarada ilk zırhını yaptığına şahit olmuştuk.

Bu sesi başka bir şeye benzetmek bir hayli zor. Durum böyle olunca bu ses üzerinden bazı teoriler ortaya atılmaya başlandı. Gelin bu teorilere hep birlikte göz atalım.

1. Cenaze sahnesinde gördüğümüz ve tanımadığımız o genç, Iron Man 3'teki küçük çocuğun ta kendisi:

Başlıkta gördüğünüz üzere buna teori deniliyor fakat tamamı öyle değil. Tony Stark'ın cenaze sahnesinde tüm Avengers ekibini ve diğer karakterleri görüyoruz. Burada tanımadığımız tek karakter bir genç çocuk ve onun da Iron Man 3'teki küçük çocuk olduğu kesin. Peki, teori bunun neresinde?

Bahsi geçen teori bu çocuğun görünmesiyle ve duyulan sesle ilgili. Teoriye göre, Iron Man 3'te gördüğümüz o dahi çocuk Tony Stark'ın ardından yeni Iron Man olacak. Duyduğumuz demir dövme sesi de tam da bu olaya bir referans olabilir.

2. Tony Stark'ın kızı yeni Iron Man olacak:

Bildiğiniz üzere Endgame'de geçen sürenin ardından Tony Stark'ın Pepper Potts ile bir kız çocukları oldu. Filmde fazlasıyla gördüğümüz bu küçük kızın Tony Stark'ın işlerine ilgisi olduğunu da biliyoruz. Bu teoriye göre, Tony Stark'ın kızı, babasının yerini alarak yeni Iron Man olacak.

Bu ilk teoriye göre daha düşük bir ihtimal olsa da onun da Stark kanı taşıdığını unutmamak gerek.

Tony Stark'ın hayatını kaybetmesinin ardından gelecekteki filmlerde neler olacağını şimdilik bilemiyoruz. Fakat yukarıdaki teorilerden birinin gerçekleşme ihtimali yüksek gibi duruyor. Marvel Sinematik Evreni'nin ikinci döneminde neler olacağını önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/04/26/does-avengers-endgame-have-a-post-credits-scene
85
39
15
9
7
Emoji İle Tepki Ver
85
39
15
9
7