Avrupa'dan Rekor Para Cezası Yiyen Google, Türkiye'de de Savunma Verecek

32
9
7
2
0
Mobil işletim sistemi Android ile haksız rekabet uyguladığı gerekçesiyle Avrupa Komisyonu’nun karşısına çıkan Google, 4.3 milyar avroluk tarihi bir ceza yemişti. Aynı iddialar Türkiye Rekabet Kurumunu da harekete geçirdi, Google’ın ülkemizde ifade vereceği tarih belli oldu.

Google, Türkiye Rekabet Kurumu’yla birlikte bir sözlü savunma vereceği toplantı gerçekleştirecek. Çeşitli haber ajanslarından gelen bilgilere göre teknoloji devinin ülkemizdeki savunma toplantısı için verilen tarih 28 Ağustos. 13 Ağustos’a kadar toplantıya katılmak isteyen tarafların başvuru yapması bekleniyor. 

Türkiye’de Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti hakkında yapılan soruşturmaların son aşamasında da Google’ın savunması dinlenecek.

Google’ın 4054 sayılı kanunun 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına karşılık olarak savunma vereceği toplantıda, şirketin iş yapış formüllerine ilişkin ciddi derecede suçlamalar da ortaya atılabilir. 

Rekabet Kurumu toplantıya ilişkin, “Şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, `Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ´ uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 13 Ağustos 2018 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumu´na başvurmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu. 

Google benzer şikayetler sonucu Avrupa’dan 4.3 milyar avro para cezası yemiş, bundan sonraki süreçte Android’in ücretli olabileceğini söylemişti.

32
9
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
32
9
7
2
0