Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Binance Patronu CZ ile Görüştü

39
10
5
2
1
Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Binance Patronu CZ ile Görüştü
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in patronu Changpeng Zhao ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin detayları ise açıklanmadı.

Yaptığı her açıklama ile gündem olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yine çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Twitter hesabında bir paylaşım yapan Bakan Nebati, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, namıdiğer CZ ile bir video konferans gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada görüşmenin detaylarına yer verilmedi. Sadece, bu görüşmenin blockchain teknolojisi ve dijital varlıklarla ilgili olduğu belirtildi. Nebati'nin Twitter'daki paylaşımını repostlayarak yanıtlayan CZ ise yalnızca Türk Bayrağı emojisi kullandı.

Nureddin Nebati'nin Twitter'daki açıklaması şöyle

"Binance kurucusu Sayın Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blokzincir ekosistemi, kripto varlıklar konularında değerlendirmeler yaptık."

Bu görüşme neden önemli?

Türkiye, kripto para yatırımcılarının çok olduğu ülkelerin başında geliyor. Elbette kripto para denince akla gelen ilk platform Binance, ilk isimlerden biri de CZ. Bu yüzden, bu görüşmenin önemli olduğunu söylemek gerek. Üstelik görüşmedeki detayların gizli tutulması, olayı biraz daha dikkat çeken bir hale getirmiş durumda.

Hükümet, uzun zamandır kripto paralarla ilgili bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bugüne kadar yürürlüğe giren bir kanun olmasa da Türkiye, kripto paraları resmen tanıyacak ve sektöre bazı düzenlemeler getirecek gibi görünüyor. Görüşmede yasal düzenleme ile ilgili fikir alışveriş yapılmış olabilir. Belki de yetkililer, kripto para birimleri ile ilgili bambaşka planlar içerisindelerdir. Ancak resmi bir açıklama yapılmadan, bununla ilgili net bir şey söylemek pek de mümkün değil.

39
10
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
39
10
5
2
1