Belçika’da Bir Kadının İki Koronavirüs Varyantına Birden Yakalandığı Açıklandı

24
12
6
3
1
Belçika'da, koronavirüs hakkında bilinen gerçeklere bir yenisi eklendi. 90 yaşında bir kadın, virüsün iki varyantına aynı anda yakalandı ve bu durumun belgelenmiş ilk örneği olarak kayda geçti.

Araştırmacılar, Belçika'da 90 yaşındaki bir kadına aynı anda iki farklı COVID-19 virüsü bulaştığını tespit etti ki bu, türünün belgelenmiş ilk vakalarından biri.

Herhangi bir aşı yaptırmamış olan kadın, birkaç kez düşmesinin ardından 3 Mart 2021’de Belçika'nın Aalst kentinde hastaneye kaldırıldı ve COVID-19 pozitif olduğu aynı gün doğrulandı.

Hasta beş gün içinde hayatını kaybetti:

koronavirüs testi

Başlangıçta hiçbir solunum sıkıntısı belirtisi göstermemesine rağmen, kısa sürede durumu kötüleşti ve hastaneye kabulünden beş gün sonra hayatını kaybetti. Hastanın solunum örneği genomik dizileme için işlendiğinde araştırmacılar, sırasıyla Birleşik Krallık ve Güney Afrika'da ilk kez ortaya çıkan Alfa ve Beta varyantları tarafından enfekte olduğunu keşfettiler.

Kadın hakkında bir araştırma yazılmasına yardımcı olan moleküler biyolog Dr. Anne Vankeerberghen, “Bu, endişe verici iki Sars-CoV-2 varyantının aynı anda etkili olduğu, belgelenmiş ilk enfeksiyon vakalarından biridir. Bu varyantların ikisi de o sırada Belçika’da mevcuttu, bu nedenle kadının iki kişiden iki farklı enfeksiyon kapmış olması muhtemeldir. Ne yazık ki, nasıl enfekte olduğunu bilmiyoruz.

İki varyanta yakalanmak mümkün mü?

covid

Edinburgh Üniersitesi'nden Profesör Rowland Kao, konu hakkında yaptığı açıklamada tek bir vakadan genel bir sonuç çıkarılmasının fazlasıyla zor olduğunu açıkladı. Ancak Kao, milyonlarca COVID-19 vakasının olduğu dünyada bazı kişilerin birden fazla varyanta maruz kalabileceğini açıkladı. İki varyanta maruz kalma aralığının kısa olmasınınsa bağışıklık sisteminin ikinci varyanta maruz kalınmasına karşı koymakta zorlanmasına neden olacağını belirtti.

İkili enfeksiyonlar, iki Sars-CoV-2 virüsünün bir insanın hücresinde bir araya geldiği ve genomlarının gölümlerini değiştirdiği 'rekombinasyon' isimli bir olayı tetikleyebilir. Normal genetik mutasyonun aksine rekombinasyon, tek bir hamlede bir koronavirüs genomunda toptan değişiklikler üretebilir. Sonuç olarak yeni virüs, vücudun bağışıklık tepkisinin belirli unsurlarından kaçmak için onu daha bulaşıcı ve uygun hale getiren bir dizi özellik kazanabilir.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/news/health/covid-variant-cases-infection-mutation-b1881309.html
24
12
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
12
6
3
1