Benzin İstasyonları Elektrikli Otomobiller İçin Dönüşüme Başladı

1
1
0
0
0
Benzin İstasyonları Elektrikli Otomobiller İçin Dönüşüme Başladı
Fransız benzin istasyonu Total, elektrikli otomobiller için uygun şarj istasyonlarını 5000 noktaya yerleştiriyor.

Son dönemlerde elektrikli otomobiller hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobillerin standart haline gelmesi beklenirken günümüzdeki benzin istasyonları da ayakta kalabilmek için elektrikli otomobillere yönelik dönüşümler yapmaya başladı.

Dünyanın birçok ülkesinde benzin istasyonu bulunan Fransız şirket Total, yaptığı açıklamayla birlikte akaryakıt istasyonları arasında elektrikli otomobiller hakkında ilk önemli dönüşümü açıklayan firma oldu.

5 bin farklı Total akaryakıt istasyonuna 200MW kapasiteli solar panel yerleştirecek olan Total, dünya genelini hedef alan bu dönüşüm çalışmasına ilk etapta 300 milyon dolar bütçe ayıracak. Firma elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla doğru orantılı olarak yatırımını yükseltecek.

Hangi ülkeleri kapsıyor?

Total henüz bu dönüşümün hangi ülkeleri kapsadığını belirtmiş değil ancak solar panellerin yerleştirileceği 5000 akaryakıt istasyonundan 800 tanesinin Fransa'da olacağını açıklamış durumda. Özellikle Tesla gibi önemli elektrikli otomobil üreticilerinin öne çıktığı pazarlarda bu solar panelleri yaygınlaştrıacak Total'in planında henüz farklı hangi ülkelerin olduğu bilinmiyor.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0