Bilim İnsanları, Canlıların Girdikten Sonra Öldüğü Bir Göl Keşfettiler!

2
2
0
0
0
Bilim İnsanları, Canlıların Girdikten Sonra Öldüğü Bir Göl Keşfettiler!
Meksika Körfezi’nde ‘denizin altında’ ve canlıların girdikten sonra ölmelerine sebep olan gizemli bir göl keşfedildi.

Temple Üniversitesi'nden biyoloji profesörü Erik Cordes, Oceanography Dergisi’nde yayınladığı makalede, Meksika Körfezi açıklarında denizin altında bir göl keşfettiklerini ve bu göle giren canlıların hayatını kaybettiğini belirtti.

Discovery News’a yaptığı açıklamada denizin altında göle ya da akan bir nehre benzeyen yer keşfettiklerini söyleyen Cordes, biraz uzaktan baktıklarında buranın sanki dünyaya ait bir yer değilmiş gibi göründüğünü belirtti. Gölün çevresindeki sudan 5 kat daha tuzlu, fakat yüksek seviyede toksit konsantrasyon içermesi sebebiyle suyun okyanusa karışmadığını söyleyen Cordes, gölün hayvanlar ve insanlar için ölümcül tehlikeler içerdiğini ifade etti. Bilim insanına göre bu alanda yalnızca solucanlar, karidesler ve bazı bakteri çeşitleri yaşayabilirler.

Bilim insanlarının araştırma yaparak içerisinde neler olduğunu çözmeye çalışmaları açısından oldukça önem verdiği belirtilen gölle ilgili Cordes, son olarak şunları söyledi: "Son zamanlarda insanoğlunun başka gezegenlere gitmek gibi bir planı var. Oralardaki yaşam koşullarını kavrayabilmek adına dünyada bulduğumuz bu farklı koşullar bizlere yardımcı olabilir."

2
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
0
0
0