Bilim İnsanları, Koşu Bandında Daha Hızlı Kalori Harcamanın İlginç Bir Yolunu Buldu

27
11
2
2
1
Bilim insanları, koşu bandından alınan verimi arttırmak için, yeni bir yöntem keşfettiler. Keşfedilen bu yöntem, iki ayakkabının birbirine bağlanmasından oluşuyor. Bilim insanları, ilk bakışta düşmeye neden olabilecekmiş gibi görünen bu keşfin, aslında kimseyi düşürmediğini söylediler.

Sağlıklı bir yaşamın en önemli koşullarından bir tanesi spor yapmak. Günümüzde pek çok kişi, kimi zaman aldığı kiloları vermek kimi zaman da daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için spor salonlarının yolunu tutuyor. Spor salonuna giden kişiler genelde ilk olarakkoşu bandına çıkarak aktivitelerine başlıyorlar. Ancak bilim insanları, koşu bandında yürüyüş yapmanın çok da verimli olmadığını düşünüyorlardı.

Koşu bandında yapılan yürüyüş veya koşuyu nasıl daha verimli hale getirebileceklerini araştıran Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları, bunun bir yolunu buldular. Yapılan araştırma, toplumsal olarak kötü bir şaka olarak kabul gören ayakkabı bağcıklarını birbirine bağlama olayının, yürüyüş bandındaki verimi arttırabileceğini ortaya çıkarttı.

koşu bandı

Bilim insanlarının keşfetmiş oldukları bu yöntem, modern bir teknoloji harikası gibi görünmeyebilir ancak yapılan araştırma, bu keşfin koşu bandından alınan verimi yüzde 10'a kadar arttırabileceğini ortaya koyuyor. Üstelik bilim insanları, ayakkabıları birbirine bağlamanın kimseyi düşürmeyeceğini ve dolayısıyla da riskli bir yönünün olmadığını söylüyorlar. 

Bilim insanları bu yöntemi, cerrahi amaçlı kullanılan kauçuk yapıdaki hortumları kullanarak gerçekleştirdi. Ancak bilim insanları, bu basit ürünlere ulaşamayan kişilerin, benzer malzemelerle de aynı şeyi yapabileceklerini söylüyor. Bilim insanlarına göre iki ayak birbirine bağlandığında 100 adımda harcanacak kalori, 90 adımda harcanmış oluyor. Bu da yüzde 10'luk verim sağlıyor.

Üstelik bu uygulamayı kendi imkanlarınızla da deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey elastik bir malzeme bulup, spor ayakkabılarınızı şu şekilde bağlamak;

ayakkabıları birbirine bağlamak

Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir husus bulunuyor. Bu husus, ayakkabılarınızı bağlayacağınız malzemenin uzunluğunun, bacağınızın 4'te 1'i kadar olması. Örneğin; eğer bacak uzunluğunuz 100 santimetre ise keseceğiniz ölçü 25 santimetre olmalı. Böylelikle sizler de koşu bandından alacağınız verimi yüzde 10 kadar arttırabilirsiniz. Ancak yine de alışana dek dikkatli olmanızda fayda var.

Kaynak : https://thenextweb.com/distract/2019/10/09/want-to-run-more-efficiently-tie-your-feet-together-say-scientists/
27
11
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
11
2
2
1