Bilim İnsanları, Taciz İçerikli Yorumlara Maruz Kalan Kadın YouTuber'ları İnceledi

30
7
3
2
1
Çoğumuzun kolay bir iş olduğunu düşündüğü, bazen de gıpta ile baktığı YouTuber’lık aslına bakacak olursanız kadınlar için bazı zamanlarda hiç de kolay olmuyor.

Gelişen dünyamızda birçok dernek ve kurum cinsel eşitliğe dikkat çekiyor ve bunun her alanda yaygınlaşması için çaba sarf ediyor. Ancak bu çabalar herkes için geçerli olmayabiliyor. Öyle ki sosyal platformlardan icra edilen işlerde dahi kadınlara birçok kişi hakaret içerek yorum ve mesajlarda bulunabiliyor.

Kesinlikle desteklenmeyen bu durum, bir o kadar da insanlık dışı desek sanıyorum ki yanılmış olmayız. Bu konuda yapılan bir araştırmada, bilim ve ilgili konularla ilgili çeşitli videoların altındaki yorumlara dikkat çekildi. Yapılan 23.005 yorumu tek tek inceleyen bilim insanları, YouTuber’ların kadınları nasıl gördüğüne ve kadınların yaptıkları yorumlara gelen cevaplara göz gezdirdiler.

Belki de boyutunu asla tahmin edemeyeceğiniz bu durumda, birçok kadın araştırmacı “kadınların neden YouTube’da olmak istemediklerini artık anlayabiliyoruz” yorumunda bulundular. Hayal kırıklığına uğratan bu sonuç, yapılan cinsiyet ayrımını da gözler önüne serdi. Cinsel taciz içeren yorumlarla karşılaşan kadınların ise bir süre sonra sosyal medyadan uzaklaştığı da gözlendi.

Kaynak : https://boingboing.net/2018/07/13/study-reveals-youtube-commente.html
30
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
2
1