Bilim İnsanlarına Göre Hayvanlar da İnsanlar Gibi Birbirleriyle Konuşabiliyorlar

34
19
4
2
2
İngiltere'nin York Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre hayvanların da tıpkı insanlar gibi birbirleriyle sohbet amacıyla iletişim kurabildiğini ve konuşma esnasında birbirlerine sıra verdiklerini öne sürüyor.

Geçmişten bu yana insanoğlu olarak hayvanları hep küçümsemiş onların düşünemediğini yalnızca içgüdüleriyle hareket ettiğini düşünmüşüzdür. Böyle düşünmeyen insanlara ise bu bilgi zorla dayatılmış, aksi bir düşüncenin doğru olmayacağı söylenmiştir. Son yapılan çalışmalara göre hayvanlar insan düzeyinde kompleks seviyelerde olmasa da düşünme ve iletişim yetisine sahip; üstüne üstlük kendi aralarında sohbet amacıyla dahi konuştukları tahmin ediliyor.

İngiltere’nin York Üniversitesi’nin önde gelen dil bilimcilerinden Kobin Kendrick, yaptığı çalışmalar neticesinde hayvanların iletişim tarzının insanlara son derece benzediğini öne sürdü. Aradaki en temel farkın konuşma sonrası duraksama ve algılama süresi olduğunu belirten dilbilimci, Sperm balinası gibi türlerde iki canlı arasındaki konuşmanın ikişer saniyelik susmalarla gerçekleştiğini söylerken, bu süre ötücü kuşlar için ortalama 50 milisaniye olarak hesaplanmış durumda.

Konuşan iki insanın ortalama olarak, anlamak ve cevap vermek için 200 milisaniyeye ihtiyaç duyduğunu belirten Kendrick; hayvanların iletişim alışkanlıkları üzerindeki çalışmaların, insan dilinin gelişiminin nasıl başladığına da ışık tutacağını düşünüyor.

Kaynak : https://mypet.net/surprising-similarity-between-how-animals-and-humans-talk-to-each-other/
34
19
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
19
4
2
2