Binlerce Çalışanı İşinden Edecek Yeni Depo Robotları Üretiliyor

11
4
3
1
0
Robotların kullanım alanlarının her geçen gün gelişeceğinden sürekli bahsediyoruz. Fransız şirket Exotic Solutions ise depolarda çalışan yeni robotlar üretmeye başlamış.

Özellikle e-ticaretin zirve yaptığı günümüzde, depolama ve depoların işlemesi konusu oldukça kritik. Exotica Solutions ise bu konuda oldukça etkileyici bir proje geliştirmeye başlamış ve ilk 'depo robotlarını' üretmeye başarmış. Şirketin projesi oldukça başarılı ve şimdiden 17 milyon dolarlık bir yatırım almayı da başardı.

Robotlar aslında oldukça basit bir tasarıma sahip, ancak proje bir bütün olarak değerlendirildiğinde gerçekten zekice görünüyor. Skypods ismi verilen robotlar, raylı sistemle donatılmış bir depoda tüm yönlerde hareket kabiliyetine sahip ve rayları kullanarak raflar arasında hareket ederek ürün taşıma ve yerleştirme işlerini yürütebiliyor.

Şirket şu an Fransa'nın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Cdiscount ile çalışıyor. Cdiscount, projeden hayli memnun kalmış olacak ki önümüzdeki aylarda daha fazla robot ve raf satın almak istediğini belirtmiş.

Exotec Solutions'un bir yıllık planında ise bin robot üretip satmak var. Aldığı yorumlara ve sunduğu projenin başarısına bakılacak olursa, gelecekte çok daha büyük hedeflerle yol alacağı kesin diyebiliriz. Depolama konusunda çözüm arayışında olan ve robotlar tasarlayan pek çok şirket var, ancak her birinin yöntemi ve projesi birbirinden farklı. Gelecekte depo işinin tamamen robotlara devredileceği düşünülüyor ancak bu alanda hangi şirketin ve hangi projenin öne çıkacağını şimdiden kestirmek pek de mümkün değil.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/12/exotec-solutions-raises-17-7-million-for-its-warehouse-robots/
11
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
3
1
0