Bir Adam, 'İnternetin Resmini' Çizdi

49
13
10
4
3
Daniel Keogh adındaki Avustralyalı çizer, eserlerinin karmaşıklığı ile tanınıyor. Belli ögeleri karikatürize ederek birleştiren sanatçının yeni eseri ise interneti betimliyor ve yine oldukça karmaşık bir düzene sahip.

İçerisinde dinozorlar, çeşitli aletler, teknolojik cihazlar, tanımlanması zor karakterler ve tam ortasında bir Nintendo 64 kontrol cihazı bulunduran bu resme ilk bakıldığında resimden çıkarılması gerekeni anlamak biraz güç. 13 yaşındaki bir çocuğun gördüğü bir rüyayı andıran bu resim, aslında internetin iç benliğinin betimlenmiş hâli.

Resmin yaratıcısı Daniel Keogh'un çalışmaları, genelde bu şekilde karmaşık, kafa karıştırıcı eserler olarak biliniyor. 22 yaşındaki Avustralyalı sanatçı, kendi kendini yetiştirmiş ve ilginç eserler ortaya koyuyor. Eserleri ünlü çizgi film karakterleri ve 90'lar çocuğu nostaljisini içeren serbest çağrışımın benimsendiği toplamalardan oluşuyor. 

Görsel aşırılık, sanatçının anahtar kelimesi:

daniel keogh internet

Keogh, yaptığı açıklamada "Sanırım sadece aşırılığa başvuruyorum. Bu aşırılık, renkten de kaynaklanabiliyor içeriğin yoğunluğundan da" ifadelerini kullanıyor ve ekliyor: "Sanatımın insanları durdurup kendisine baktırmasını istiyorum; içerikle dolu olup görmezden gelinemez olmasını..."

Sanatçının bir başka eserine baktığımızda yine karışık bir içerik bizi karşılıyor. İsa heykeli, AR15 silah, hindistan cevizi içeceği, Facebook beğeni butonu, pembe renkte bir donut ve daha birçok ögeyi içerisinde barındıran resim; popüler kültüre ve gündeme bir sosyal medya çerçevesinden bakmamızı sağlıyor. 

Kaotik çalışmaların altında planlanmış bir düzen var:

daniel keogh çizim

İlk bakışta kaosu çağrıştıran bu resimlerin içeriğinin rastgele olmasına karşın özgün sanatçı Keogh'un resimdeki düzeni oluşturuş şekli; mandala yapımında kullanılan düzen tekniğiyle oldukça benzerlik gösteriyor.

Keogh resimlerini doldurmaya merkezden başlayarak dikkatli ve dengeli bir biçimde dışarıya doğru gitmeye devam ediyor. Bunu yaparken iskelet yapı ve simetriyi korumaya özen gösteriyor. Çizim tamamlandıktan sonra ise resme dijital yöntemlerle renklendirme yapılıyor.

daniel keogh meme supreme

Sanatçının en göz alıcı işlerinden biri ise yukarıda görüyor olduğunuz Meme Supreme eseri. Bu eser, internette 'meme' hâline gelmiş birçok ismi içerisinde barındırıyor. Carl 'CJ' Johnson, Pepe the Frog, Naruto, Harambe, Süngerbob ve daha nicelerinin bulunduğu resimde çocukluğumuzdan aşina olduğumuz birçok karakter de yer alıyor.

Daniel Keogh, çizim tarzının ve yeteneğinin nereden geldiğini şu sözlerle açıklıyor: "En eski anılarım mutfak masasında oturup Mad Magazine'den gördüğüm resimlerin aynısını çizmeye çalıştığım anlardan oluşuyor. Sanırım karikatür çizme kabiliyetim de buradan geliyor." Son olarak hatırlatalım; sanatçının eserleri, fiyatları 135 dolardan başlamak üzere Daniel Keogh'un resmi Instagram hesabında satılıyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90439753/is-it-possible-to-draw-the-internet-this-22-year-old-illustrator-gets-close?partner=feedburner&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=feedburner+fastcompany&utm_content=feedburner
49
13
10
4
3
Emoji İle Tepki Ver
49
13
10
4
3