Bir Kuyruklu Yıldızın Güneş'e Yüksek Hızda Çarptığı İnanılmaz An (Video)

127
29
13
10
10
Güneş’i uzay hava tahminleri için tarayan bir NASA uydusu olan Solar Heliospheric Observatory (SOHO), parlayan bir kuyruklu yıldızın yanan gaz topuna daldığı anları kayıt altına aldı. Gelin bu inanılmaz ana birlikte bakalım.

Kuyruklu yıldız, SOHO’nun sensörlerinde 14 Ağustos günü küçük bir parlaklık olarak göründü. Bir gün sonra tarihler 15 Ağustos’u gösterirken kuyruklu yıldız, çekim kuvveti ile Güneş’e çekildi. SOHO tarafından çekilen videoda, kuyruklu yıldızın çarşamba akşamı sol alt köşede olduğunu görebilirsiniz.

SOHO tarafından çekilen videoda, parlamayı azaltmak için opak bir disk tarafından engellenen, Güneş'i yakınlaştıran bir dizi nesne görebilirsiniz. Görünüşe göre Güneş'in tepesinde, kolay fark edilebilen ve parlak olan Venüs var. Görüntüde ayrıca Venüs kadar parlak olmayan Mars’ı da görebilirsiniz. Kuyruklu yıldız ise videoda aniden belirginleşiyor ve çok kolay bir şekilde algılanıyor.

Kuyruklu yıldızın Güneş'e çarptığı ilginç an:

Kuyruklu yıldız, muhtemelen Kreutz Sungrazers olarak bilinen buzlu uzay kayaları ailesini temsil eder. Kreutz Sungrazers, onlar için resmi bir tanımı olmadığı için ilginç bir kuyruklu yıldız grubudur. 1880 ile 1890 yılları arasında Heinrich Kreutz tarafından üzerinde çalışılan kuyruklu yıldız grubu, dev bir antik kuyruklu yıldızın parçalarından türemiş olabilir.

Çoğu Sungrazers kuyruklu yıldızı, Güneş’in yoğun sıcaklığı altında buharlaşacak olsa da bazıları, bu sıcaklıktan etkilenmeyerek sağ kalmaya devam edebiliyor. NASA, “Bir Sungrazer kuyruklu yıldızını tanımlayabilmek için Sungrazer’in Güneş’ten yaklaşık olarak 1.367.942 kilometre uzakta olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Sungrazer, bu yaz görüntülenen ilk kuyruklu yıldız değil:

sungrazer

Bu kuyruklu yıldız görüntüleri, SOHO’nun bu yaz kaydettiği ilk kuyruklu yıldız görüntüsü değil. 20 Haziran 2019’da biri Kreutz Sungrazer, diğeri de Meyer Sunskirter olmak üzere iki kuyruklu yıldız kayıt altına alındı. İlginç bir şekilde bilinen tüm kuyruklu yıldızların yarısından fazlası, projenin internet sitesine göre Sungrazer Projesi tarafından keşfedildi.

Yeni kuyruklu yıldız keşifleri, bilim insanlarının kuyruklu yıldız yörüngelerini, kuyruklu yıldız kompozisyonlarını, kuyruklu yıldız evrimini ve daha fazlasını incelemelerine yardımcı olabilir.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1167114/NASA-news-comet-hit-Sun-video-NASA-SOHO-Kreutz-Sungrazer
127
29
13
10
10
Emoji İle Tepki Ver
127
29
13
10
10