Bir Türk Mucitten Yüzde 55 Yakıt Tasarrufu Sağlatacak Sistem

87
17
10
4
1
Deniz Geldeç isimli bir vatandaş tarafından geliştirilen ısı regülatörü, benzini gaza çevirerek yüzde 55 oranında yakıt sağlamayı başardı. Geldeç'in ifadelerine göre bu ısı regülatörü, normal şartlarda 90 km gidebilen bir otomobilin, 200 km yol alabilmesine imkan sağlıyor.

53 yaşındaki oto tamircisi Deniz Geldeç, 1 litre benzinden 300 litre gaz enerjisi üretebilen bir ısı regülatörü geliştirdiğini açıkladı. 20 yıldan uzun bir süredir motorlarla ilgili çalıştığını söyleyen Geldeç, geliştirdiği regülatörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Otomobil, sanayi, ekmek fırınlarının tamiri gibi motorlarla ilgili pek çok alanda çalıştığını söyleyen Geldeç, çalışma hayatı boyunca yakıttan tasarruf etmenin yollarını aradığını belirtti. Son 6-7 yılını tamamen Ar-Ge çalışmalarına adadığını ifade eden Geldeç, projesinin sahipsiz kalmamasını istiyor.

İşte Türk mucitin geliştirmiş olduğu o ısı regülatörü:

yakıt tasarrufu

Geliştirdiği ısı regülatörünün çalışma prensipleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Geldeç, bu sistemin başlangıç noktasının benzin deposu olduğunu söyledi. Benzin deposuna bir cihaz yerleştirildiğini belirten Geldeç, bu cihazın benzine elektromanyetik dalgalar gönderdiğini ve bu sayede benzinin gaza çevrildiğini söyledi. Bu dönüşüm sırasında benzinin sahip olduğu ağır metallerin ayrıştırıldığını söyleyen Geldeç, bu yöntemi kullanarak 1 litre benzinden 300 litre gaz elde ettiğini ifade etti. Sistemi doğalgaz sayaçlarıyla test ettiklerini söyleyen Geldeç, geliştirdiği sistemin benzinin son damlasına kadar gaza çevirdiğini söyledi.

Isı regülatörünün enerji gerektiren tüm alanlarda kullanılabileceğini söyleyen Geldeç, bu sistemin Türkiye'nin dışa olan bağımlılığı için fazlasıyla önemli olduğunu, bu yöntemin kullanıldığı takdirde hem ülkemize hem de vatandaşlara fayda sağlayacağını söyledi.

Geliştirdiği sistemin mevcut sistemlere oranla yüzde 55 yakıt tasarrufu sağladığını söyleyen Geldeç, projesini korumak için patentini aldığını ve bu sisteme sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Seri üretime geçmek için maddi imkanlarının olmadığını belirten Geldeç, devlet yetkililerinden kendisine yardımcı olmalarını istiyor. 

Geldeç'in ürettiği ısı regülatörü hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıda bulunan videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bir-turk-yapti-1-litre-benzinden-300-litre-gaz-enerjisi-5238384/
87
17
10
4
1
Emoji İle Tepki Ver
87
17
10
4
1