Bloomberg, Teknosa'nın Satış Bedelinin Belli Olduğunu İddia Etti

17
15
6
4
2
Bloomberg tarafından ortaya atılan iddiaya göre Alman Media-Saturn-Holding, Teknosa'nın %75'lik hissesi için 90 milyon euro teklif etti.

Ünlü elektronik satış mağazaları zinciri Media Markt’ın da sahibi olan Alman Media-Saturn-Holding’in Teknosa'nın %75'lik hissesi için Sabancı Holding ile 90 milyon euro değerinde bir çerçeve anlaşma imzalandığı iddia edildi.

Eğer iddia doğru ise Media-Saturn-Holding, her bir Teknosa hissesi için Sabancı Holding’e 1,09 euro (6,12 lira) ödeyecek. Fakat çerçeve anlaşmanın şartları nihai anlaşmaya kadar değişebilir ya da taraflar arasındaki görüşmeler sonuçsuz kalabilir.

Alıcı Media-Saturn-Holding, maksimum 3 hafta olmak koşulu ile Teknosa hakkında incelemelerde bulunacak. 6 Temmuz tarihli çerçeve anlaşmanın altında Sabancı Holding adına CEO'su Mehmet Göçmen’in ve CFO Barış Oran'ın imzası bulunurken, Media-Saturn-Holding adına CFO Georg Mehring-Schlegel’in ve COO Peter Leisten’ın imzası yer alıyor.

İmzalandığı iddia edilen çerçeve anlaşma, 31 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak. Konu ile ilgili olarak Teknosa ya da Media-Saturn-Holding’in sahibi olan Ceconomy bir açıklama yapmadı. Sabancı Holding ise belgelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi ancak daha fazla detay paylaşmadı.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bloomberg-teknosa-satisinda-teklif-belli-oldu-2527653/
17
15
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
17
15
6
4
2