BMW, Neredeyse Varlığını Unuttuğumuz Bir Özelliği Canlandırmak İstiyor

21
3
1
1
0
Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden BMW, araçlarındaki el hareketleriyle kontrol sistemini geliştiriyor. Diğer otomobil üreticilerinin de göz hapsinde olan bu özellik, bazı kullanım sorunları nedeniyle tüketiciler tarafından bir kenara atılıyordu.

Otomobil sektörü, gelişimini sürdürmeye son hızla devam ediyor. Özellikle araçların son birkaç yıldır sahip olduğu yetenekler, her geçen gün biraz daha ön plana çıkıyor ve tüketicilerin hayatını daha da kolaylaştırıyor. 

Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden BMW de araçlarını yeni teknolojik özelliklerle donatmayı seviyor. Şirket, birkaç yıldır araçlarında multimedya sisteminin el hareketleri ile kontrol edilebilmesine olanak tanıyor. Bu sayede BMW sahipleri, araçlarının multimedya sistemini ekrana ya da tuşlara dokunmadan kontrol edebiliyorlar.

Ancak BMW'nin bu pratiklik sunması gereken özelliği, pek de istenilen seviyede stabil çalışmıyordu ve kullanıcılar, birkaç basit işlem dışında uzaktan elle kontrolü tercih etmiyorlardı. Hatta bazı BMW sahipleri, uzun süre kullanmadıkları için böyle bir özelliğin varlığını dahi unutmuşlardı.BMW el hareketleri ile kontrol

Sürücüler, şu an için sadece ses açma kısma, navigasyon ve ekranın kontrolü için bu özelliği kullanabiliyorlar. Ancak gelecek dönemlerde bu sistemin kapsamı genişleyecekmiş gibi görünüyor. Zira BMW, 2019 model araçlarında hem özelliğin kapsamını geliştirdi, hem de kullanımını kolaylaştırdı. Artık araç sahipleri, çok daha kolay bir şekilde multimedya sistemini kontrol edebiliyorlar.

Kullanıcılar, bu sisteme alışmanın bir hayli zor olduğunu söylüyorlar. Hatta bazı BMW sahipleri, bu özelliği kullanabilmek için çok uğraşmışlar ancak başarısız olunca özelliği kullanmaktan vazgeçmişler. Fakat BMW, özellikle 2019 model araçlarında bu işlevin kontrolünü kolaylaştırmış durumda. Artık tüketiciler, multimedya ekranını kullanmak için eskisi kadar zorlanmıyorlar.

BMW

Bu özelliğin yaygınlaşması, bir süre sonra otomobillerdeki hakimiyeti daha da arttıracak gibi görünüyor. Çünkü şoförler, ilerleyen dönemlerde dokunmatik veya tuşlu ekranlarla uğraşmak zorunda kalmadan multimedya sistemlerini kontrol edebilecekler. Özelliğin gelişmesiyle birlikte kullanıcılar; aramalarını bir el hareketi ile yanıtlayabilecekler ve navigasyon komutları oluşturabilecekler. 

El hareketleriyle multimedya yönetiminin araçlarda ne zaman standart bir donanım olacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu sistemin yaygınlaşmasıyla birlikte şoförlerin tuşlara veya dokunmatik ekranlara ihtiyacı kalmayacak. Bu da bir süre sonra otomobil panellerinde yer alan ekranların gereksizleşeceğini gösteriyor. Görünen o ki ilerleyen dönemlerde otomobiller, holografik görüntülerle multimedya desteği sunacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/04/bmws-magical-gesture-control-finally-makes-sense-as-touchscreens-take-over-cars/
21
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
1
0