Boeing, Güven Kazanmanın Biraz Zaman Alacağını Söyledi

17
8
1
1
1
Son 1 yılda iki ölümcül kazaya karışan Boeing, insanların güvenini tekrar kazanmanın biraz zaman alacağını söyledi.

Boeing 737 Max modelleri son 1 yılda iki kez ölümcül kazaya karıştı. Bu kazaların ardından Boeing, 737 Max modellerindeki sorunu çözmek için uçakların uçmasını istemedi ve sorun çözülene kadar tüm havayolu şirketleri 737 Max’lerini kullanmaya ara verdi. Boeing, hatayı çözmek için uğraşıyor ve görünüşe göre önümüzdeki aylarda Boeing 737 Max modeli tekrar gökyüzünde seyahat edecek.

Boeing başkanı bugün yaptığı açıklamada, 737 Max modellerinin kokpit uyarı sistemlerinde bir hata yaptıklarını ve iki ölümcül kaza sonrası insanların güvenlerini tekrar kazanmanın zaman alacağını söyledi.

Başkan Dennis Muilenburg, Boeing’in havayolu şirketleri ve insanlarla net bir iletişim kuramadığını belirtti. Boeing başkanı, problemin çözüldüğünü ve kokpit kontrol yazılımının geniş mühendislik ve tasarım işçiliğiyle beraber kazalara karşı savunma yapacağını söyledi.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-france-airshow-boeing-ceo/boeing-says-will-take-time-to-win-back-confidence-idUSKCN1TH0KT?feedType=RSS&feedName=topNews
17
8
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
8
1
1
1