Bruce Lee Efsanesi "Enter the Dragon"ın Yeniden Çekilecek İddiaları Hayranları Öfkelendirdi

21
6
3
1
0
Bruce Lee'nin oynadığı Asya - Amerikan başyapıtı Enter the Dragon'ın yeniden çekilmesi fikri hayranları kızdırdı. Yönetmenlik koltuğuna oturacak olan David Leitch, Warner Bros. Stüdyosuyla görüşmelere başladı.

Bruce Lee efsanesinin yer aldığı büyük başyapıtlardan biri olan Enter the Dragon’ın (Ejderha Kalesi), ünlü yönetmen David Leitch tarafından yeniden çekileceği iddiası tartışmalara yol açtı. Ortak bir Asya – Amerika kültürü doğuran ve 45 yıldır önemini korumayı başaran filmin yeniden çekilmesi fikri, hayranlar tarafından olumlu tepki almadı.  Deadpool 2, Atomic Blonde, John Wick filmlerinin yönetmeni David Leitch, Warner Bros. Stüdyosuyla pazartesi günü film için görüşeceklerinin haberini verdi. Özellikle Bruce Lee’nin hayran kitlesi, sosyal medyadan bu fikre sıcak bakmadıklarını belirtti.  

Bruce Lee’nin rol aldığı ilk ve tek Hollywood filmi olan Enter the Dragon, 1973’de yıldızın ölümünün ardından vizyona girmişti. Ölümünün getirdiği sansasyonla birlikte film Asya – Amerika ortak yapım bir başyapıta dönüştü. Piyasaya çıktığı dönemde Hollywood’da Asyalı erkekler çelimsiz, kadınlar ise aşırı cinsellikle temsil edilmekteydi. Bruce Lee ve yardımcı oyuncu Betty Chung, Enter the Dragon ile o dönem Hollywood sinemasındaki tüm algıları değiştirmeyi başardı.

Yönetmen Robert Clouse tarafından çekilen filmin hikayesi ise Bruce Lee’ye ait. Filmi yine Amerikan bir yönetmenin çekmesi normal karşılansa da merak edilen kısım Bruce Lee’nin dövüş sanatı felsefesinin nasıl tekrar filme aynı etkiyle aktarılabileceği. Hayranların yorumlarına göre Enter the Dragon’ı 45 yılın ardından hala bir başyapıt olarak anılmasını sağlayan, Bruce Lee’den başkası değil.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/47373-enter-the-dragon-remake-asian-americans-mad-online-deadpool-director
21
6
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
6
3
1
0