Tesla Arabaların, Yanında Oyuncak Gibi Kaldığı Ultra Fütüristik, Lüks ve Pahalı Elektrikli Otomobil 'Cadillac Celestiq' Tanıtıldı

27
3
2
2
2
Cadillac, elektrikli sedan otomobili Celestiq'i tanıttı. Benzersiz bir tasarıma sahip olan otomobil, 3,5 derece dönen arka tekerleri ve 55 inç bilgi-eğlence ekran paneli gibi özellikleriyle de mest ediyor. 2024 yılında piyasaya sürülecek aracın fiyatı ise ciddi anlamda yüksek.

Otomobil dünyasının efsaneleşen isimlerinden Cadillac, gerçekleştirdiği bir etkinlikte elektrikli sedan otomobili "Celestiq"i tanıttı. Çok ama çok garip bir tasarıma sahip olan otomobil, teknik özellikleriyle mest edecek gibi görünüyor.

Cadillac Celestiq, sayısal verilere sahip olmasak da oldukça uzun bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Uzun kaput bunun en net göstergesi. Aracın kapalı ve iri ızgarası, bu otomobilin elektrikli olduğunu anında anlamamızı sağlıyor. Parçalı far tasarımı ise bu tasarım dilinin yakıştığı birkaç modelden birinin Celestiq olduğunu düşündürüyor.

Karşınızda Cadillac Celestiq

Cadillac Celestiq

Cadillac'ın elektrikli sedan modeli, ilginç bir arka tasarıma sahip. Araç aslında station wagon gibi görünüyor ancak değil. Hem alt tampondan gelen hem de gövdede yer alan stoplar, araca farklı bir hava katıyor. Arabanın arka tekerlerinin 3,5 derece döndüğünü söyleyelim. Bunun nedeni, aracın manevra kabiliyetini artırmak.

Cadillac

Cadillac Celestiq'in iç tasarımı da en az dış tasarımı kadar etkileyici. Öyle ki bu aracın ön konsolunda tam 55 inçlik bir ekran var. Mühendisler bu ekranı ikiye bölmüşler ve tamamen dijital gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranını ayırmışlar. Yolcular tarafından kullanılacak bilgi-eğlence ekranı, sahip olduğu özel teknoloji ile sürücü görüşünü engelliyor. Bu sayede sürücünün dikkati dağılmamış oluyor.

Cadillac sedan

Elektrikli sedanın iç tasarım detayları bunlarla sınırlı değil. Celestiq'in orta konsolunda, 11 inç boyutlu bir monitör daha var. Arka kısımda ise tüm koltuklara monte edilmiş 12,6 inç büyüklüğünde ekranlar yer alıyor. Bu ekranlar hem eğlence hem de koltuk ısıtma veya klima ayarı gibi özelliklerin kontrolüne imkan tanıyor. Akıllı cam tavanla gelen Celestiq'in arkasında oturan yolcular, tavan şeffaflığını yüzde 20 ila yüzde 1 arasında ayarlayabilecekler. Mühendisler, şeffaflaşan tavanın arabanın içini ısıtmasını engellemek için özel malzemeler kullandılar.

celestiq

General Motors'un Ultium isimli platformu üzerine inşa edilen Cadillac Celestiq, bir çift elektrik motoruna sahip. 600 beygir gücünde olan ve 868 Nm tork üretebilen bu motor, aracın 0-100 km/sa hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlamasını sağlıyor. 111 kWh kapasiteli bataryası ile 483 kilometre yol gidebilen elektrikli sedan, 200-kW DC hızlı şarj desteği ile 10 dakika şarj edildiğinde 126 kilometre yol yapabiliyor.

Elektrikli araba

En erken Aralık 2023'te üretime başlayacak olan sedan, sayısız özelleştirme seçeneğine sahip olacak. Cadillac, yeni otomobilinde özelleştirmeye öylesine önem vermiş durumda ki bazı parçalar doğrudan özelleştirilebilmesi adına 3D yazıcı ile üretilmiş.

Hiçbir özelleştirmeyi istemeyen bir tüketici, bu elektrikli sedan için 300 bin doları gözden çıkaracak. Cadillac, üretilecek hiçbir Celestiq'in birbirine benzemeyeceğini çünkü hemen her parçanın özelleştirmeye açık olduğunu ifade ediyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/616736/cadillac-celestiq-production-car-debut/
27
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
27
3
2
2
2