Dünyanın En Büyük Otomobil Etkinliklerinden Paris Otomobil Fuarı Bugün Başladı: İşte İlk Gün Gösterilen Araçlar

9
4
3
1
1
Dünyanın en büyük otomobil etkinliklerinden biri olan Paris Otomobil Fuarı bugün başladı. 23 Ekim'e kadar sürecek fuarın ilk günü de bir hayli hareketli geçti. Gelin hep beraber fuarın ilk gününde karşımıza çıkan otomobillere birlikte bakalım.

2020 yılında hayatımıza giren COVID-19 hastalığı, farklı sektörlerde de olduğu gibi otomotiv endüstrisinde de öne çıkan etkinliklerin iptal edilmesine neden oldu. Bunlardan biri de iki yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük otomobil fuarlarından biri olan Paris Otomobil Fuarı’ydı.

Paris Otomotiv Haftası’nın bir parçası olan ve yeni araçların gösterildiği dev fuar, bu sene nihayet gerçekleştirilebildi. 23 Ekim’e kadar sürecek olan etkinliğin ilk günü de bugün tamamlandı. Paris Expo Porte de Versailles isimli konferans merkezinde başlayan fuarda, Renault Group öne çıkarken diğer otomobil devleri de yeni araçlarını bizlerle buluşturdu. Gelin hep beraber etkinlikte öne çıkan otomobillere birlikte göz atalım.

Dacia Manifesto ve Elektrikli Jogger

Ülkemizde de önemli oranda tercih edilen bir marka olan Dacia, Paris’teki fuara katılanlar arasındaydı. Dev marka yeni bir aracını göstermedi; ancak yakın zamanda tanıtılan konsept arazi aracı Manifesto’ya yeni bir bakış atmamızı sağladı. Oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan araç, fuarda sergilenmeye başladı.

Dev şirket buna ek olarak Jogger isimli modelin elektrikli versiyonu ile ilgili de gelişmeleri fuarda paylaşmayı planlıyor. Otomobilin 2023 yılında yollarda olması ve en ucuz elektrikli MPV modellerden biri olması bekleniyor. Ayrıca fuarda sergilenen otomobillerin yeni logoyu kullanması da dikkatlerden kaçmıyor.

DS iki yeni modeliyle karşımızda

Fransalı otomobil devi DS de fuarda dikkat çeken şirketlerden. Şirket, etkinliğe iki yeni araçla çıktı. Bu yıl içerisinde tanıtılan yeni DS 7 etkinlikte dikkatleri üzerine topladı.Bunun yanı sıra yenilenmiş DS 3 de fuarda sergilendi. 

Jeep Avenger

Bir diğer otomobil devi Jeep, Avenger modeliyle Paris Otomobil Fuarı’nda yerini aldı. İlk kez kanlı canlı görüntülenebilen Avenger, şirketin ilk tam elektrikli modeli olacak. Jeep, otomobilin 400 km menzile sahip olacağını söylüyor.

Şirket ayrıca, BMW X7 ve Land Rover Discovery’e rakip olacak hibrit modeli Grand Cherokee’yi de fuarda sergiliyor.

Renault Mobilize

Renault’un ‘Mobilize’ markası da gelecek planlarını paylaştı. Citroen Ami'ye rakip olacağa benzeyen Duo modeliyle sahneye çıkan marka, aracın abonelik bazlı satılacağını ve genel olarak şehir içi ulaşıma uygun olacağını aktardı.

Peugeot 408

Peugeot, geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve tasarımıyla hayran bırakan fastback sınıfındaki 408 modelini fuarda sergiliyor.  

Renault

Etkinliğin en dikkat çeken isminin Renault olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Dev şirket, etkinlikte 4ever Throphy isimli konseptiyle karşımıza çıktı. 2025 yılında piyasaya sürülmesi beklenen aracın tam elektrikli olduğu aktarılıyor.

Alpine Alpenglow

Alpine, 2022 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni bir konsept otomobiliyle karşımıza çıktı. Firma, Alpenglow olarak adlandırılan aracı şirketin gelecek stratejileri ile ilgili bize fikir verdiğini ifade etti.  

Kaynak : https://www.autoexpress.co.uk/news/355594/paris-motor-show-2022-latest-news-and-pictures
9
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
4
3
1
1