12
2
1
1
0

Dünya üzerinde hemen her başarılı ürünün bir imitasyonu bulunuyor. Bu imitasyonların (daha yaygın tabiriyle çakmaların) da kendi aralarında farkları bulunuyor. Bazıları neredeyse bire bir aynı ürün gibi gözükmeyi başarırken bazıları ise gerek ismi gerek görüntüyü, yasal yaptırımla karşılaşmayacak noktaya kadar benzetmekle yetiniyor.

Bu videomuza konu olan akıllı telefonumsu cihaz ise diğer çakma cihazları utanç içinde bırakıyor desek yeridir. Zira videoda da vurguladığımız gibi, bugüne kadar gördüğümüz en kötü çakmalardan biriyle karşı karşıyayız.

İkizini bekledik, kuzeni çıktı

Çakma Note10

Öncelikle bu cihazı satanların kullandığı ifadeler, 'öğrenci telefonu', 'kimse çakma olduğunu anlamaz' gibi replikanın gerçeğinden ayırt edilemeyeceğini öne süren ifadelerden seçilmişti. Gerçekte ise kopyası olduğu telefonun daha tıknaz ve çirkin kuzeni gibi duruyor. 

Paketin içinden Note20 Ultra çıkmasını beklesek de yüzümüz gülmedi ve çıkan telefon, Samsung Galaxy Note10 çakması çıktı. Yani ilk dakikadan bir gol yedik (mevcut durum: 1-0). Kutudan standart çakma şarj aleti, aşırı dandik kulaklık ve sim kart zımbırtısı çıktı. 

Ofisteki kişilerin gerçeğinden telefonu ayırt edip edemeyeceği testine yaptığımız hazırlık da boşa çıkınca (2-0), verdiğimiz 1225 TL’nin bir kısmına daha üzüldük ama en azından kargo ödemedik, o da bir şeydir. 

Fotoğraf çerçevesi gibi

Çakma telefon

Telefonun iri kıyım çerçevesi, yeni nesil bir akıllı telefondan çok fotoğraf çerçevesine benzemesine neden oldu. Kaldı ki telefonun orijinali daha da büyük. Güvenip bu ürünü kullanacak olsaydık işlevsiz kalemi ve yavaşlıktan ölmesiyle daha da mutsuz ederdi. Kaldı ki ekranının da dokunmatiğini çalıştırmak için öncesinde ağırlık çalışmak gerekiyor.

Arka kameralardan ise yalnızca biri çalışıyor. Onun çektiği fotoğraflar da daha ziyade bir fotoğraf çekme çabası gibi gözüküyor. Yazıların çirkinliği de dikkat çekiyor. Yani dışarıda millete bu telefonla hava atmaya kalkarsanız yüzünüze gülerler, bizden söylemesi. 

Bu sağlıksız ve de hiçbir işlevi olmayan cihazlara para vermemeniz her zaman için faydanızadır. Sağlıksız, kalitesiz ve performansı sürünen cihazlar için paranızı harcamayın. Neyse ki biz inceleme için bu telefonu aldık ve en sonunda da hıncımızı çıkararak sizin için bu cihazı incelemiş olduk. Bu sayede yenik başlasak da maçtan galip ayrıldık diyebiliriz. Bir sonraki videomuzda görüşmek üzere!

12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0