Canon, EOS 250D'nin Nisan Sonunda Çıkacağını Duyurdu

7
2
0
0
0
Canon'un 4K video çekimi yapabilen DSLR makinesi EOS 250D, Nisan ayı sonunda satışa sunulacak.

Canon, EOS 250D DSLR ile ilgili dedikodulara cihazın yolda olduğunu söyleyerek noktayı koydu. EOS Rebel SL3 ve EOS Kiss X olarak da bilinen makine, Canon’un şu ana kadar ürettiği en küçük ve en hafif DSLR’ı olacak.

B&H Photo üzerinden 549 dolar, Best Buy üzerinden 599 dolara ön siparişi verilebilen EOS 250D DSLR; önceli gibi 24,1 MP APS-C sensör kullanıyor ve şirketin son işlemcisi olan DIGIC 8’den gücünü alıyor. Makinenin hassaslık menzili ISO 100-25.600 ancak gerekli durumlarda ISO 51.200’e de ayarlanabiliyor. Şirketin yeni DSLR’ı, 4K video kaydı yaparak bu seviyedeki EOS DSLR cihazları arasında da bir ilki gerçekleştiriyor.

Cihazda bulunan Wi-Fi ve Bluetooth sayesinde kablosuz olarak fotoğraf iletimi sağlanabiliyor. Ayrıca akıllı telefonlar ve tabletlerle de uzaktan kontrol gerçekleştirilebiliyor.

9 noktalı AF (oto. fokus) özelliğinin bulunduğu kamerada ayrıca Spot AF modu da bulunuyor. Spot AF modu, kullanıcıların bir konu içerisindeki belli bir bölgeye odaklanmasını sağlarken Dual Pixel CMOS AF, Full HD video kayıtlarında ve canlı görüntülerde kullanılabiliyor. Ayrıca canlı çekimler sırasında Eye Detection AF kullanılarak kişinin gözleri daha keskin ve odaklanmış hâle getirilebiliyor.

Yeni kamerada ayrıca temasa hassas çok açılı LCD ve sahnenin yüzde 95’ini kapsayabilen optik kadraj da bulunuyor. Hızlandırılmış 4K çekimin yanı sıra Smooth Skin ve Digital Lens Optimizer özellikleri de yer alıyor. Sadece gövdesi 599 dolardan satışa çıkarılacak olan EOS 250D, Nisan ayının sonunda raflardaki yerini alacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/canon-eos-rebel-sl3-eos-250d-now-official
7
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
0
0
0