Canon’un Göz Kontrollü Odak ve Kablosuz Şarj Patentleri Ortaya Çıktı

12
2
1
0
0
Canon’un aldığı yeni patentlerden ikisi ortaya çıktı. Bu patentlerden bir tanesi akıllı telefonlarda sıklıkla gördüğümüz kablosuz şarj üzerine. Diğer patent ise vizörde bakılan noktaya bağlı olarak fotoğrafın odak noktasını değiştirmeye yarayan bir özellikle alakalı.

Canon yeni patentler alma konusunda dünyanın en aktif şirketlerinden biri diyebiliriz. Bu yüzden de şirketin aldıkları patentler doğrultusunda gelecek planlarının ne olduğunu kestirmek biraz zor olabiliyor. Ancak şirketin aldığı son iki patent, fotoğraf çekme meraklılarını sevindirecek cinsten. Alınan son iki patent göz kontrollü otomatik odaklama ve kablosuz şarjla ilgili.

Göz kontrollü otomatik odaklama için alınan patent, Canon News tarafından fark edildi. Şirket bu patentle eski Canon teknolojilerini yeni aynasız fotoğraf makinelerine getirmeyi amaçlıyor. Teknoloji, otomatik odak noktasını ayarlamak için vizörde baktığınız konumu algılıyor. Canon News’ün belirtiğine göre, yeni teknolojinin eski Göz Kontrollü Odaklama teknolojisinden çok da farklı görünmüyor.

canon göz kontrollü odak

İkinci patent ise Canon Watch tarafından fark edildi. Bu patent, kameralar ve diğer araçların kablosuz olarak şarj edilmesini kapsıyor. Patentte görüldüğü kadarı için konuşacak olursak, bir şarj matı NFC aracılığıyla kameraya bağlanıyor ve ne kadar güç tüketeceği belirleniyor. Bu sayede de güç çıkışının belirli bir eşiği geçmesi engelleniyor. Bu özellik güvenlik açısından önemli.

Canon’un gelecekte atacağı adımların ne olduğunu kestirmek her ne kadar zor olsa da özellikle son dönemde akıllı telefonlarda görülen kablosuz şarj özelliğini kendi ürünlerine de dahil etmek istemeleri çok olası. Ayrıca şirketin daha önce de Göz Kontrollü Odak özelliğini kullanmış olmasından dolayı, çok geçmeden yeni kameralara bu özelliğin de getirilmesi muhtemel.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/08/06/canon-patents-eye-controlled-af-and-wireless-charging-for-cameras/
12
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
0
0