Canyon, İki Yeni Elektrikli Bisikletini ve Bir Elektrikli Otomobil Konseptini Tanıttı

10
7
1
0
0
Alman bisiklet üreticisi Canyon, bugün iki yeni elektrikli bisikletiyle birlikte bir de pedaldan güç alan elektrikli otomobil konseptini tanıttı. Bisikletler, şehir içi kullanıma göre tasarlandı.

Günümüzün en sevilen bisiklet üreticilerinden Canyon, bugün iki yeni elektrikli bisikletini tanıttı. Ancak Alman bisiklet üreticisi yalnızca bu bisikletlerle sınırlı kalmayarak bir de tasarımıyla dikkat çeken elektrikli pedallı otomobil konseptini de gösterdi. Şirketin iki elektrikli bisikleti de şehir içi kullanıma özel olarak geliştirildi.

Canyon'un ':ON' serisinde yerini alan bisikletler, Commuter:ON ve Precede:ON isimleriyle tanıtıldı. Şehir içinde bisiklet deneyimini üst düzeye çıkarması hedeflenen elektrikli bisikletler, birbirinden farklı özellikleriyle kullanıcının ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre tasarlandı.

Canyon Commuter:ON elektrikli bisiklet:

canyon commuter:on

Canyon Commuter:ON elektrikli bisiklet, Fazua elektrikli bisiklet çekiş sistemini kullanıyor. Bu sistem sayesinde bisiklet ne motora ne de bataryaya sahip oluyor ve böylece bisikletin ağırlığı düşüyor. 252 W bataryaya ve 50 Nm torka sahip olan bisiklet, 17 kilogramlık bir ağırlığa sahip. Bisiklet, Canyon'un açıklamasına göre saatte 25 kilometre hıza çıkabiliyor ve 75 kilometre mesafe kat edebiliyor.

Canyon Precede:ON elektrikli bisiklet:

canyon precede:on

Şirketin tanıttığı bir diğer elektrikli bisikleti Precede:ON ise alüminyum kadro yerine karbon fiber kadro kullanıyor. 12 vitesli Shimano sisteme sahip olan bisiklet, görünürde hiçbir kabloya yer vermiyor. 85 Nm tork üreten ve 500 Wh'lık bataryaya sahip olan bisiklet, 65 kilometre mesafe kat ediyor.

Canyon'un pedallı elektrikli otomobil konsepti:

canyon

Canyon'un şu anda üretmeyeceği ancak konseptini paylaştığı otomobilse elektrikli dünyanın geleceğine ışık tutuyor. Yalnızca 95 kilogram ağırlığındaki bu konsept model, yan kısmında bulunan çubuklarla döndürülüyor. Konsept, 2.000 Wh'lık bataryaya sahip ve saatte 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. Konsept aracın kat edebildiği mesafeyse 150 kilometreye kadar uzanabiliyor.

Alman üreticinin tanıtmış olduğu Commuter:ON, 3.299 euroluk fiyat etiketine (yaklaşık 29.000 TL + vergiler) sahip olacak. Diğer elektrikli bisiklet Precede:ON 4.999 euroluk fiyat etiketine (yaklaşık 44.000 TL + vergiler) sahip olacakken şirketin konsept modeli elbette şu anda herhangi bir fiyat etiketine sahip durumda değil.

Kaynak : https://electrek.co/2020/09/01/canyon-just-unveiled-this-crazy-awesome-electric-pedal-car-and-2-new-e-bikes/
10
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
7
1
0
0