3
1
0
0
0

Türkiye merkezli bilgisayar üreticisi denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden bir tanesi olan Casper'ın, inceliği ve 180 derece açılabilir ekranıyla dikkat çeken yeni dizüstü bilgisayarı Casper Nirvana X500'ü mercek altına aldık.

Casper'ın bu yeni dizüstü bilgisayarının en dikkat çeken özelliği, ekran kısmının 180 dereceye kadar açılabilmesi ve masanın yüzeyine tamamen paralel bir hale gelebilmesi. Peki, bunun dışında ürünün ne gibi özellikleri bulunuyor gelin hep birlikte bakalım.

Casper Nirvana X500

casper nirvana x500

Tabii ekranın 180 dereceye kadar açılabilir olması, akla ilk olarak dayanıklılık konusunu getiriyor. Şirket, ekran tarafında kullandığı metalik menteşeyle bu konuda dizüstü bilgisayarının sağlamlığının korunmasını sağlıyor. Ayrıca bilgisayarda kullanılan metal yapı, genel bir sağlamlık da sağlıyor.

1,59 kg gibi hafif diyebileceğimiz bir ağırlığa sahip olan bu dizüstü bilgisayar, 19,7 mm gibi de bir kalınlığa sahip. Bilgisayarın inceliği, port tarafında bir dezavantaj sağlamıyor ve cihazda bir adet Ethernet girişi yer alıyor. Donanım tarafında kendinize göre ayarlamalar yapabileceğiniz bilgisayarın tüm varyantlarında Full HD bir ekran bulunuyor.

casper nirvana x500

Klavyesinin altında dizüstü bilgisayarların vazgeçilmezi olan touchpad'in bulunduğu cihazın ekranınnı hemen üstünde ise 720p çözünürlüğe kamera bulunuyor. Ayrıca cihazın pil ömrü, kullanıma göre 10 saate kadar ulaşabiliyor.

Intel Core i7-1065G7 işlemciden gücünü alan bilgisayar, ekran kartı tarafında da Intel Iris Plus (i7) Graphics kullanıyor. 15,6 inçlik 32 GB DDR4 RAM'in bulunduğu bu bilgisayarın depolama tarafında ise 1 TB HDD ve 1 TB NVMe SSD kullanılıyor. Fiyat konusunda ise i5'li varyantların 6 bin TL'den i7'li varyantların ise yaklaşık 8 bin TL'den başladığını belirtelim.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0