Cem Yılmaz’dan RTÜK’e Netflix Göndermeli Paylaşım

115
42
18
1
0
Cem Yılmaz’dan RTÜK’e Netflix Göndermeli Paylaşım
Türkiye’de mizah denince akla ilk gelen isimlerden olan Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Netflix üzerinden RTÜK eleştirisi yaptı.

Son dönemde en çok tartışılan konulardan biri de RTÜK’ün yeni yetkileri ve bu yetkilerle birlikte gelen sansür/kısıtlama tartışmaları oldu. Konuyla ilgili olarak pek çok isim görüşlerini açıklarken, Cem Yılmaz da yaptığı Instagram paylaşımıyla dikkat çekti. 

Son dönemde gelen alkol ve sigara zamlarına da göndermede bulunan Cem Yılmaz, sigara ve alkol kullandığı anları “Bu akşam Netflix’te 22:00’de ‘Düşkünüm Sana’” ifadesiyle paylaştı. Paylaşım, Cem Yılmaz’ın takipçileri ve pek çok başka ünlü isim tarafından beğenildi. 

()

Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” ile birlikte RTÜK’ün kontrol ve müdahale alanı epey genişletilmiş, dijital platformlar RTÜK denetimine girmişti. 

Yeni yasa ile birlikte artık Netflix, BluTV ve Puhutv gibi platformlar da RTÜK denetimine tabii olacak. İnternet radyolarından vergi alınacak. 

RTÜK, yaptığı açıklamalarda internet üzerinden yapılan istismarı önlemek, haksız kazancı ortadan kaldırmak ve Türkiye’nin vergi almasını sağlamak maksadı güttüğünü söylese de alınan karar, internet dünyasında sansür uygulanacağı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/cem-yilmaz-dan-rtuk-e-netflix-gondermesi,833511
115
42
18
1
0
Emoji İle Tepki Ver
115
42
18
1
0