Chrome'un Android Beta Sürümüne Karanlık Mod Desteği Geldi

7
6
3
2
1
Google, Chrome Canary'den sonra karanlık mod desteğini Chrome'un Android versiyonuna da getirmeye hazırlanıyor. Uygulamanın betasına gelen destek, hatalar da giderildikten sonra tam sürüm olarak yayınlanacak.

Son zamanlarda internet tarayıcılarında aranan bir özellik hâline gelen karanlık mod, geliştiricilerin de harekete geçmesiyle birçok uygulamada karşımıza çıkıyor. Google, Android 9 ile birlikte tam olarak sistemsel bir karanlık mod desteği sunmuyor olsa da adım adım buna yaklaşıyor. Yazılım devi, şimdi de tarayıcısı Chrome'un mobil sürümüne bu özelliği getiriyor.

Şu an için sadece Google Chrome'un Android betasında bulunan özellik, hatalar giderildiğinde ve uygulama kararlı hâle geldiğinde tam sürümde de yerini alacak. Peki biraz erkenci davranıp bu özelliği şimdiden kullanmak isterseniz ne yapmanız gerekiyor?

Bunun için öncelikle Google Play Store'dan 'Chrome Beta'yı indirmeniz, ardından da arama çubuğuna 'chrome://flags' yazmanız gerekli. Bu menü açıldığında yine aynı şekilde arama çubuğuna 'dark' yazınca karşınıza 'Android web içeriği karanlık modu' ve 'Android Chrome UI karanlık modu' olarak iki farklı seçenek çıkacaktır. Standart olarak 'varsayılan' şeklinde seçilen bu seçenekleri 'etkin' hale getirmelisiniz.

Bunu yaptıktan sonra Chrome Beta, uygulamayı yeniden başlatmanızı isteyecektir. Yeniden başlattığınızda ise sağ üst veya sol üstteki (nasıl ayarladığınıza göre değişebilir) üç noktaya basıp 'Ayarlar' kısmına gidin. Daha önce görünmeyen karanlık mod seçeneği, artık burada görünür hâlde bulunacaktır. Buradan dilediğiniz zaman modu açıp kapatabilirsiniz.

Özelliğin hala beta aşamasında olduğunu ve birtakım sorunları beraberinde getirebileceğini de hatırlatmak isteriz. Fakat temkinli yaklaşmakta fayda var diyorsanız uygulamanın kararlı sürümü için de fazla beklemeniz gerektiğini de düşünmüyoruz. Chrome Beta uygulamasını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/04/chrome-beta-dark-mode.html
7
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
6
3
2
1