Cloudflare, 20 Kişinin Öldüğü Terör Saldırısının Ardından 8chan Desteğini Kesti

13
3
3
0
0
İnternet hizmetleri sağlayıcısı Cloudflare, geçtiğimiz gün bir blog gönderisi paylaşarak 8chan isimli siteye olan desteğini sonlandırdı. Geçtiğimiz günlerde El Paso'da bulunan Walmart'a saldırı düzenleyen teröristin 8chan isimli siteden etkilendiği tespit edildikten sonra Cloudflare böyle bir siteye destek vermeyeceğini ifade etti.

İnternet altyapı ve güvenlik firması olan Cloudflare, El Paso'da gerçekleştirilen ve 20 kişinin hayatına mal olan saldırının ardından 8chan desteğine son verdi. Firmanın CEO'su Matthew Prince'in bizzat yazdığı blog gönderisinde 8chan'e olan hizmetlerin sona erdirildiği net bir şekilde belirtildi.

El Paso saldırısında teröristin 8chan'den ilham aldığını belirten Prince, teröristin saldırısının hemen öncesinde sitede uzun bir yazı paylaştığını ifade etti. Terörist, yazıyı paylaştıktan hemen sonra El Paso'daki Walmart'a girerek 20 kişinin ölümüne neden oldu.

sosyal medya

Matthew Prince, bu saldırının ilk olmadığına da dikkat çekerek Yeni Zelanda'daki Christchurch olayına da dikkat çekti. El Paso'ya saldırı düzenleyen teröristin direkt olarak Christchurch olayını da yazısında belirtmesiyse bardağı taşıran son damla oldu.

Sitenin son derece kontrolsüz şekilde ilerlediğini belirten Prince, 8chan'in kendini bir nefret çöplüğü olarak kanıtladığını belirtti. Kendi görevlerinin daha iyi bir internet ortamı sağlamak olduğunu belirten Matthew Prince, birçok korkunç olaya öyle ya da böyle katkıda bulunan 8chan'in şansını zorladığını, bunun bir son olduğunu söyledi.

8chan

8chan, sitesinin yönetimini sağlayamama konusu sebebiyle daha önce de tepkiler almıştı. Google, 2015 yılında içerisinde reşit olmayan kişilerin (çocuk) cinsel içerikleri bulunduğu için web sitesini kara listeye almıştı.

Matthew Prince, yazdığı blog gönderisinde "Sebebi çok bariz: 8chan, kendini kanun tanımaz olarak kanıtladı ve bu kanun tanımazlık birçok ölüme neden oldu. 8chan sitesini düzgün bir şekilde yönetmeyerek bizzat bir suç işlememiş olsa da şiddeti ve nefreti yayan bir ortam oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Cloudflare, dün itibarıyla siteye olan desteğini sonlandırdı ve bunu 8chan'e de bildirdi. Aynı zamanda internet güvenlik firması da olan Cloudflare'in desteğini çekmesiyle birlikte site de saldırılara açık hale geldi. Bu da 8chan'in kapatılmadığı ancak kısa bir süre içerisinde kendisine yeni bir hizmet sağlayıcı bulmadığı takdirde DDoS saldırıları nedeniyle sonsuza dek kapanabileceği anlamına geliyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/cloudflare-to-end-support-for-8chan-services-after-el-pasos-shooting/
13
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
3
0
0