Türkiye'ye Yabancı Dizi ve Çizgi Film Kültürünü Getiren TV Kanallarından CNBC-e Her An Geri Dönebilir!

53
5
2
1
0
Dizi ve çizgi dizi kuşakları, finans ve ekonomi yayınlarıyla televizyonlarımızda uzun süreler boyunca açık olan CNBC-e, sekiz yılın ardından geri dönebilir. Kanalın eski Genel Yayın Yönetmeni Artunç Kocabalkan açıklamalarda bulundu.

Kimileri için finans ve ekonomi piyasalarının takip edildiği yegâne kanal, kimilerine göreyse de akşam 18:00’dan yayınladıkları diziler ve hafta sonu çizgi filmleriyle koca bir neslin izleme kültürüne etki eden kanal CNBC-e.

2015’in Kasım ayında yayın hakları bittiği için ülkemizden çekilen efsane kanal, 8 yıllık bir aradan sonra çok yakında ülkemize geri gelebilir. Üstelik tahmin edilenden çok daha erken.

Açıklama kanalın eski Genel Yayın Yönetmeninden geldi

2000-2015 yılları arasında ülkemizde faaliyet gösteren CNBC-e’nin Genel Yayın Yönetmeni Dr. Artunç Kocabalkan, YouTube kanalında yaptğı bir canlı yayında 2021 yılından beri CNBC-e’nin ülkemize gelmesi için çaba gösterdiğini ve kanalın çok yakında ülkemizde olacağını belirtti. Kendisi ayrıca Şubat ayında ABD’li finans kanalının ülkemizde resmi anlaşmaları yapmak ve imza atmak için geleceğini ancak kanalın yayına başlamasının Mayıs ayını bulabileceğini ifade etti.

Kocabalkan’ın bu açıklaması sosyal medyada dikkat çekerken ünlü finans uzmanının YouTube hesabındaki canlı yayın tekrarını silmesi de dikkat çekti.

Peki hepimizin özlediği CNBC-e dizileri de geri dönecek mi?

Pek çoğunuzun da bildiği üzere aslında CNBC-e (ABD’de CNBC) aslında bir finans ve ekonomi kanalı. Ancak saat 18:00 itibariyle finans piyasaları kapandığı için günün geri kalanında ve hafta sonları kanalda genellikle popüler yabancı diziler ve Nickelodeon çizgi filmleri gösterildi. 2015 CNBC-e kapandıktan sonraysa kanalın ismi TLC Türkiye olarak değiştirilmiş ve reality programları yayınlanmaya başlamıştı.

Günümüzde pek çok yabancı dizinin yayın hakları Netflix, HBO Max, Amazon ve Disney gibi halihazırda kendi platformlarına sahip olan şirketlerin elinde. Bu nedenle ne yazık ki CNBC-e’nin yayına girmesiyle birlikte eskisi kadar çeşitli dizileri göremeyebiliriz.

Yine de eskiden olduğu gibi akşam saatlerinde CNBC-e’nin başına oturup Doctor WHO, Merlin, Leverage, Breaking Bad, Dexter ya da How I Met Your Mother’ı tekrardan izlemek bile pek çoğumuz için yeterli olacaktır.

53
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
53
5
2
1
0